lördag 24 juli 2010

Agenten: "Hela Europa Jagar Walid Atta"

Walid Atta är ett av få utropstecken i krisklubben AIK. 23-åringen, vars kontrakt går ut efter säsongen, har en succévår bakom sig och nu blivit ett, minst sagt, hett villebråd på transfermarknaden, enligt hans agent. "Hela Europa jagar min klient", säger Fabio Alho till eurosport.se.
I ett fiaskostämplat AIK, som gått från toppen till botten inom loppet av ett halvår, har Walid Atta varit en få ljusglimtar.

Under guldsäsongen i fjol var han inte ens ordinarie i startelvan, men nu är han den som imponerar mest och, efter var och varannan match, avgår med högst betyg.

Och hans framfart har inte gått obemärkt förbi ute i Europa. eurosport.se har tidigare skrivit om att en hel drös klubbar ryktas ryktas vara på jakt efter mittbackens signatur - vilket nu agenten Fabio Alho bekräftar.

- Hela Europa jagar min klient. Klubbar i England, Spanien, Italien, Tyskland, Danmark ... you name it. Det är scouter på plats varenda gång han spelar, säger Alho.

- Atta är kanske Sveriges mest lovande spelare, så det är klart att det röner intresse.

Har ni fått några konkreta bud?

- Nej, det har vi däremot inte faktiskt, men vi vill egentligen inte börja diskutera någonting på allvar förrän efter Champions League-kvalet (mot Rosenborg). Transferfönstret stänger först den 31 augusti, så det är ingen brådska.

Är det uteslutet att Atta förlänger med AIK?

- Abolsut inte, han trivs bra och dessutom har klubben väldigt stort förtroende för honom. Men som sagt, Atta är kanske Sveriges mest lovande spelare och han vet själv om att han är redo för att ta nästa steg i karriären om rätt anbud dyker upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar