torsdag 8 juli 2010

Puyol nickade Spanien till final


Villa, Klose, Özil, Xavi, Schweinsteiger, Iniesta, Podolski. VM-semifinalen mellan Tyskland och Spanien hade på förhand mängder av potentiella matchvinnare. Carles Puyol var inte en av dem.

Men det var mittbacken med de yviga lockarna som nickade Spanien till final med det avgörande 1-0-målet.

VM-semifinalen mellan Tyskland och Spanien kändes som en lång väntan på att ett av två taktiska spel skulle lyckas:

•Att spelförande Spanien till slut skulle hitta in med en passning bakom den tyska backlinjen och någon av de djupledslöpande anfallarna, David Villa och Pedro, skulle hitta rätt.
•Eller att Tyskland, som backade hem och väntade, skulle bryta ett spanskt anfall, ställa om blixtsnabbt och kontra in ett mål. Precis som laget gjort gång efter annan under VM.
Men när avgörandet väl kom var det så klart på ett helt annat sätt – på en fast situation.

Det kom på hörna.

I den 72:a minuten.

För Spanien.

Xavi knorrade in den mot målområdet och Barcelonas yvigaste kalufs, som sitter på mittbacken Carles Puyol, kom inrusande bakifrån och mötte bollen med en kraftfull nick. Manuel Neuer i det tyska målet var chanslös.

Bara tre minuter tidigare hade tyske inhopparen Toni Kroos haft ett strålande läge att ge Tyskland ledningen. Lukas Podolski slog ett inlägg från vänster som Kroos mötte på volley långt inne i det spanska straffområdet. Men skottet blev för lamt och Iker Casillas kunde parera.

1-0 öppnade upp spelet och Tyskland tryckte på för en kvittering. Den kom aldrig.

Därmed är den regerande Europamästaren Spanien klar för VM-final. Landets första någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar