söndag 12 september 2010

AIK bjöd TFF på segern

AIK:s försvarsspel på Vångavallen lämnade en hel del att önska och Trelleborgs FF bjöds på en rad mål. AIK inledde matchen piggt, men efter 20 minuter ledde hemmalaget med 3-0 efter att AIK bjudit på samtliga tre mål, slutresultatet skrevs till 4-1 och det prekära läget i tabellen kvarstår.

Efter att hemmalaget haft ett bra skottläge i den första minuten var det AIK som skapade ett par bra chanser genom Mohamed Bangura (skott som täcktes till hörna) och Kenny Pavey (skott som räddades till hörna). Istället var det TFF som tog ledningen i den nionde minuten då mittbacken Per Karlsson misslyckades med en rensning och istället spelade bollen rakt till Andreas Drugge som med ett direktskott satte 1-0 i den bortre, vänstra gaveln.

Målet lamslog AIK och Trelleborg tilläts dominera spelet totalt. I den 14:e minuten slog Marcus Pode in bollen i AIK-målet, men den assisterande domaren vinkade av spelet för offside. 2-0 till hemmalaget kom dock fyra minuter senare då Nils-Eric Johansson bjöd Fredrik Jensen på ett friläge efter att han slagit en totalt misslyckad bakåtpassning från vänsterkanten. Jensen tackade för bjudningen, avslutade direkt och bollen satt i nätet bakom Ivan Turina.

Det svaga försvarsspelet var tyvärr inte över och i den 20:e minuten nickade Nils-Eric Johansson bort bollen ur eget straffområde, men rakt till Fredrik Jensen som sköt ett volleyskott som Ivan Turina lätt borde ha styrt undan, men istället styrde upp bollen i det egna krysset. Den oerhört viktiga matchen var över och det gällde nu endast att hålla nere siffrorna.

I den andra halvleken försökte AIK skapa kontakt, men anfallsspelet var uddlöst och istället visades Nils-Eric Johansson ut i den 56:e minuten efter att han vårdslöst tacklat ner Andreas Drugge på offensiv planhalva. 13 minuter senare slog före detta AIK-spelaren Kristian Haynes in 4-0 efter att helt oattackerad tagit sig in i AIK:s straffområde och från nära håll slagit in bollen i mål.

Med tio minuter kvar fastställde Viktor Lundberg slutresultatet då han framspelad av inhopparen Pontus Engblom kunde överlista Viktor Noring.