lördag 22 januari 2011

Flavio Lånas Ut 2011

AIK är överens med A.D. São Caetano i Brasilien om en utlåning av forwarden Antônio Flávio under 2011. AIK är även överens med Antônio Flávio om ett års förlängning av hans avtal med AIK till slutet av 2013.

AIK har, som kommunicerats i delårsrapporter under 2010, en ansträngd ekonomi och denna affär görs med syftet att ge spelartruppen en jämnare balans gällande spelartyper utifrån den kostnadskostym som är möjlig 2011.

24-årige Antônio Flávio Aires dos Santos kom till AIK i augusti 2009 från den brasilianska Série A-klubben Esporte Clube Santo André. Tävlingsdebuten skedde borta mot Halmstads BK (2-1) den 17 augusti och det första målet kom mot BK Häcken (2-0) på Rambergsvallen den 14 september då han lobbade in 1-0 i den 27:e minuten.

Totalt har det hittills blivit 50 tävlingsmatcher och tio mål för brassen i AIK-tröjan. Det viktigaste målet gjorde han i guldmatchen mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi den 1 november 2009 då han, framspelad av Martin Kayongo-Mutumba, kvitterade till 1-1 i den 55:e minuten, ett mål som gav AIK stor fördel i jakten på SM-guldet. Bägge målen i derbymatchen mot Djurgården (2-0) hösten 2009 är två andra mål som de flesta AIK:are kommer ihåg med glädje.