måndag 10 januari 2011

Zednik Förstärker AIK:s Trupp

AIK har förstärkt truppen med den slovakiske forwarden Richard Zednik. Slovaken, som har spelat nära 800 matcher i NHL, ansluter till truppen under tisdagen. Och är förmodligen spelklar till derbyt mot Djurgården. – Zednik är en hårt arbetande forward med massor av rutin. Han kommer tillföra ytterligare spets till laget i kampen om slutspelsplatserna, säger sportchefen Anders Gozzi.

Richard Zednik spelade förra säsongen i Lokomotiv Yaroslav i KHL och lyckades samla ihop 18 poäng på 37 matcher. I Slovakiens OS-lag var han rejält produktiv med sex poäng på sju matcher. Zednik har under denna säsong endast gjort två matcher för Banska Bystrica i slovakiska förstaligan.
– Förstärkningen av Zednik innebär att vi ökar konkurrensen om forwardsplatserna i truppen och tillför ytterligare spets i anfallsspelet. Han är en hårt arbetande forward med massor av rutin. AIK har ambitionen att slåss om slutspelsplatserna och med förvärvet av Zednik förstärks kvaliteten i laget ytterligare.

36-årige Zednik ansluter till truppen under tisdagen och kommer förmodligen debutera redan i derbyt samma kväll. Förvärvet finansieras av externa intressenter. Slovakens kontrakt sträcker sig säsongen ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar