torsdag 24 februari 2011

AIK Vann I Tredje

Vad hände?
AIK besegrade Umeå City med 9-5 i en svängig, öppen och underhållande match, undantaget en rörig andra period med alldeles för mycket domare i fokus.

Hur var matchen?
Efter två målmässigt jämna perioder avslutades matchen med en med svartgula ögon stark sista tredjedel som AIK vann med 4-0. Hemmalaget briljerade med hela 13 spelare i poängprotokollet. Bland dessa målvakten Patrik Jansson, som kom in inför tredje perioden och höll nollan, samt Kim Nilsson. Kim blev poängbäst i AIK med två mål och en assist. Kim har nu gjort totalt 52 poäng och toppar poängligan i SSL.

Vad tyckte AIK-tränaren Ulf Hallstensson om matchen?
"Vi är bra i första perioden. Den andra blev rörig, eftersom vi spelade en man mindre i nästan halva perioden. I den tredje är vi bra. Vi stänger matchen och vinner odiskutabelt. Vi rullar också på tre femmor genom hela matchen. Ett styrkebesked."

Vem var matchens lirare?
Många trängdes i spotlighten den här kvällen. Kollektivet får priset, eftersom 13 spelare hamnade i poängprotokollet.

Hur gick det för kvällens födelsedagsbarn Kristoffer Kranberg, som fyllde 30 år?
Det såg stabilt ut fram till andra periodens andra hälft när Kranberg visades ut två gånger på kort tid. Den andra utvisningen åkte han ut utan att ens röra Umeåspelaren. Coach Hallstensson tog bort Koffe i tredje perioden "eftersom en av domarna tycks jaga tvåor på Koffe".

Varför slog publiken dövörat till i andra perioden?
Det ivriga visslandet från domarduon höll på att förstöra underhållningsvärdet.