torsdag 17 februari 2011

Förlust i Derbyt

AIK fick med sig en poäng från det avgörande derbyt. Men det kunde blivit fler. Med lite mer än tre minuter kvar av matchen ledde 120-årsjubilaren med 1–0. Men Djurgården lyckades kvittera och kunde sedan avgöra i straffläggningen. AIK-klacken skapade en fantastisk inramning av matchen, men tyvärr räckte det inte. På torsdag väntar Frölunda i en högdramatisk match. AIK:s mål gjordes av Johannes Salmonsson.

Matchen inleds med ett högt tempo från bägge sidor men tappar intensitet ju längre perioden går. Varken AIK eller Djurgården skapar några farliga chanser utan spelet förblir avvaktande. Det är som får den farligaste målchansen i slutet då Fredrik Carlsson skjuter ett hårt skott från blå som Owuya släpper en retur på men Johan Andersson missar och målet uteblir. I slutet av perioden blir det spel 4 mot 4. Först åker Blomdahl ut och sedan får en Djurgårdare utvisning. Men inget lag skapar någon farlig chans och perioden slutar 0-0.

I inledningen av andra perioden åker Djurgården på ytterligare en utvisning vilket leder till att AIK får spela 5 mot 3 samt 5 mot 4. Men hemmalaget lyckas inte få hål på Owuya. AIK fortsätter perioden med ett bra tryck mot bortamålet och etablerar ett bra spel. Sammanfattningsvis kan man säga att AIK börjar perioden bäst men tappar senare kommandot och låter djurgården komma tillbaka in i matchen. Återigen en ganska händelsefattig period där inget av lagen utmärker sig särskilt mycket. Båda lagen försvarar sig oerhört bra.

AIK inleder tredje perioden bra och lyckas tillslut få det förlösande 1-0 genom Johannes Salomonsson efter bra förarbete av Daniel Bång och David Engblom. Efter målet spelar AIK stabilt, men Djurgården ger inte upp och tar över matchen allt mer. AIK lyckas dock få ett powerplay som dock inte förvaltas. Direkt efter utvisningen lyckas Djurgården forcera in pucken bakom den annars mycket stabila Viktor Fasth. Matchen går till förlängning.

Djurgården är det bättre laget i förlängningenmen lyckas inte göra mål på sitt övertag. Det blir straffar som får avgöra. Och där är Djurgården det starkaste laget. Mika Hannula tar hem bonuspoängen till Djurgården efter ett fint handledsskott i krysset.