onsdag 23 februari 2011

Hjelmberg om förlusten mot Assyriska FF

Vi får en väldigt olycklig start på matchen med ett tidigt baklängesmål. Vi har svårt att få igång vårat passningsspel och blir tillbakatryckta inledningsvis. I stunder spelar vi ganska bra fotboll i första halvlek men Assyriskas anfallsspel är bättre än vårt försvarsspel. 3-0 underläge efter 45 minuter är inte mycket att säga om. Vi bestämde oss i paus för att gå ut och göra en bättre andra halvlek än den första, något som vi lyckas väldigt bra med.

I andra halvlek sätter vi bättre fart på bollen, vi arbetar hårdare för att göra oss spelbara och en tydlig scenförändring av matchbilden är ett faktum. Båda lagen gör en del byten under andra halvlek och det är skönt att konstatera att bänken kan påverka matchen. Vi gör en mycket bra andra halvlek som lag och har flera bra lägen att reducera, dock utan framgång. Det sista som händer i matchen är att Assyriska utökar sin ledning till 4-0.

Flera positiva prestationer som vi tar med oss, framförallt från andra halvlek. Resultatet är inget vi hänger upp oss på, utan snarare att vi identifierar våra utvecklingsområden och styrkor.

Dalkurd står på tur nu på lördag med avspark 15.30 på Skytteholm

Startelvan: Simon Lundgren - Martin Gustavsson, Victor Forsell, Calle Nyström, Emil Skogh - Philip Andersson, Jonathan Lundevall, Marcus Lundin, Pa Modou Faburay - Christian Koaukou, Bryan Massa.

Byten: Pa Modou Faburay - Welat Kavak (45), Marcus Lundin - Eyasu Allemayehu (45), Jonathan Lundevall - Robin Quaison (60), Emil Skogh - Johan Wallin (60), Bryan Massa - Adam Bergqvist (70), Victor Forsell - Philip Gustafsson (75)