söndag 27 februari 2011

Förlust i Umeå

Var? Gammliahallen, Umeå När? Lördag 26 februari 2011, kl. 15:00 Resultat: 7-5 (4-1, 0-3, 3-1) Publik: 995 Vad hände? AIK förlorade en jämn match mot Dalen på bortaplan i Umeå. En match där Dalen tog tag i taktpinnen, medan AIK hela matchen fick jaga i underläge. Hur var matchen? I första perioden satt AIK kvar i bussen och Dalen tog ledningen med 4-1. Laget hade svårt att hitta rätt, varandra och bollen. Dalen tog tillfället i akt och stod för ett snabbt och anfallsglatt spel som AIK hade svårt att komma in i. I andra perioden gjorde AIK det svårare för Dalen att komma inpå bortalagets mål och hämtade upp till 4-4. I tredje blev spelet tätare och mer fysiskt. Dalen ville aningen mer än AIK och hade marginalerna med sig. Var alla AIK:s spelare med till Umeå? AIK saknade bara Kristoffer Kranberg som dragit på sig feber. Vad tyckte AIK:s assisterande tränare Micke Gunnarzon? "Dalen är ett erkänt bra hemmalag och då har man som bortalag inte råd att släppa in för enkla mål och spela slarvigt i försvarsspelet. Vi hade ett bra energiflöde i laget men lite stolpe ut som bäddade för kvällens nederlag. Vi får fortsätta jobba på träningarna och putsa på detaljerna så att det inte upprepas under slutspelet." Hur gick det för återkommande tidigare skadade spelare? Mats MC Carlsson spelade från start efter en längre tids frånvaro och noterades för ett mål och en överlag ok insats. Även Alexander Egebrant var tillbaka efter fotskadan han ådrog sig under Finnkampen för tre veckor sedan och spelade mycket stabilt. Vad fungerade bäst i AIK? Mål i tre av fyra powerplay får ändå ses som mycket positivt och med ett målsnitt på över 70 procent så tycks de fasta situationerna ändå vara på plats inför slutspelet. Citatet: "Jag behöver träna frilägen." Ricard Norman efter att ha bränt några bra chanser. Matchfakta DATUM 2011-02-26 TID 15:00 PLATS Gammliahallen PUBLIK 995 IBK Dalen - AIK 7 - 5 (4 - 1, 0 - 3, 3 - 1) Första perioden 04.16 U2 Anton Ermling, Dalen 04.16 U2 Alexander Egebrant, AIK 05.11 1 - 0 Johan Samuelsson (Kim Lundström) 11.46 2 - 0 Anton Ermling (Jonas Svahn) 14.11 U2 Kim Lundström, Dalen 14.58 2 - 1 Kim Nilsson (Emanuel Antener), PP 15.33 3 - 1 Christian Hjort (Jonas Svahn) 19.33 4 - 1 Robin Nilsberth (Yngve Nordin) Andra perioden 05.18 4 - 2 Mats Carlsson (Ricard Norman) 09.50 U2 Cédric Rüegsegger, Dalen 10.59 4 - 3 Fredrik Djurling (Ron Sjöblom), PP 14.26 U2 Christian Hjort, Dalen 16.16 4 - 4 Emanuel Antener (Kim Nilsson), PP Tredje perioden 03.29 5 - 4 Yngve Nordin (Robin Nilsberth) 07.49 5 - 5 Fredrik Djurling (Kim Nilsson) 14.54 U2 Max Wahlgren, Dalen 15.00 6 - 5 Jonas Svahn (Johan Samuelsson), NU 19.05 7 - 5 Johan Samuelsson