söndag 27 mars 2011

5-1 Vinst Mot Mariehamn

AIK vann med 5-1 (1-0) mot IFK Mariehamn på Skytteholms IP i försäsongens sista träningsmatch. AIK:s mål gjordes av Admir Catovic (2), Robert Åhman Persson, Daniel Gustavsson och Viktor Lundberg.

AIK inledde direkt med ett bra anfall längs högerkanten som avslutades med att Daniel Gustavsson från straffområdesgränsen lyfte in ett inlägg till Viktor Lundberg som nickade strax över ribban. De första minuterna bjöd på piggt AIK-spel och i den tolfte minuten kom 1-0 efter att Martin Kayongo-Mutumba elegant lagt en djupledsboll för Nils-Eric Johansson på vänsterkanten. Nisse nådde bollen innan kortlinjen och spelade in till Admir Ćatović som fick två chanser och vid andra tillfället fick han bollen förbi målvakten och in i mål.

AIK förde spelet, men IFK Mariehamn var inte ofarliga i sina kontringar. I den 21:a minuten skapade de ett hyfsat läge efter att Petteri Forsell avslutade ett högerinlägg med en språngnick, men bollen gick dryga metern utanför Ivan Turinas högerstolpe.

Halvvägs in i halvleken gick spelet i stå och det blev ganska händelsefattigt, men med fem minuter kvar fick AIK igång offensiven igen. Daniel Gustavsson fick en bra löpboll på högerkanten, tog sig in i straffområdet och fick iväg ett skott som målvakten Gustav Långbacka precis lyckades parera till en högerhörna. Halvleken avslutades med att Viktor Lundberg visade prov på riktigt bra bollträff. I det första läget sköt han ett skott som precis passerade ribban och vid det andra tillfället mötte han direkt på volley efter att Mariehamn rensat bort bollen utanför straffområdet, men återigen var decimetrarna inte på AIK-forwardens sida.

Admir Ćatović var pigg matchen igenom och det var nära att han blev tvåmålsskytt i den 49:e minuten då han fick till ett bra avslut inne i straffområdet, men målvakten lyckades med en bra räddning. Efter en ny tempofattig period tog matchen fart igen efter en timmes spel då Mutumba fick ett bra skottläge, men avslutet hamnade nästan på c-plan. Tre minuter senare var det Viktor Lundbergs tur att utmana motståndarmålvakten då han fick på ett riktigt bra skott i straffområdet, men Långbacka svarade för matchens räddning.

Strax senare slog Kevin Walker en vänsterhörna mot den närmaste stolpen och där dök Robert Åhman Persson upp och nickade in bollen till 2-0 och rullgardinen ner för gästerna från Åland. Två minuter senare fick Kevin Walker bollen på offensiv planhalva och sköt ett skott som halvtäcktes av motståndarna, men bollen gick fram till Admir Ćatović till höger i straffområdet och avslutet efter marken gick in i mål till 3-0.

AIK dominerade nu spelet totalt och Admir Ćatović samt Viktor Lundberg fick många lägen till avslut. Med kvarten kvar bjöd AIK på en riktigt bra spelvändning som avslutades med att vänsterbacken Nils-Eric Johansson var längst fram i ledet och klackpassade tillbaka till Ćatović vars skott dock täcktes.

I den 77:e minuten slog Ćatović en underbar genomskärare till Daniel Gustavsson som inte gjorde något misstag utan förpassade bollen in i mål fram till 4-0. Minuten senare bjöd AIK på ett självmål för andra matchen i rad på Skytteholms IP efter att IFK Mariehamn slagit upp en långboll och dålig kommunikation mellan Ivan Turina och Nils-Eric Johansson gjorde att Nisse bakåtnick gick in i ett övergivet AIK-mål.

Med tre minuter kvar av matchen fastställde Viktor Lundberg slutresultatet till 5-1 efter att Daniel Gustavsson lagt bak bollen åt honom och Lundberg dunkade in den i nätet.