onsdag 30 mars 2011

AIK lyfter upp två spelare till A-truppen

AIK lyfter upp två spelare till A-truppen från samarbetsklubben FC Väsby United. Spelarna är Jacob Ericsson (bilden) och Christian Kouakou som båda deltagit i träningsmatcher med AIK under försäsongen.

Jacob Ericsson, född 1993, kommer från och med nu att finnas med i den dagliga verksamheten med A-truppen. Han är därmed uttagningsbar för tävlingsspel i AIK A och AIK J samt för Väsby United om han står med på utlåningslistan.

Jacob kom till AIK på sommaren 2009 från Carlstad United och har haft sin dagliga verksamhet i Väsby sen dess och har matchat i Råsunda IS. Jacob går andra året på Solna Gymnasium, har avtal med AIK till och med 2013 och konkurrerar i första hand som ytterspelare till vänster. Jacob har tilldelats tröja nummer 17 i AIK A.

Christian Kouakou, född 1995, kommer från och med nu att finnas med i A-truppens verksamhet i största möjliga mån, med reservation för att Christian ska göra färdigt sina studier i årskurs nio på Råsunda Skola. Den dagliga verksamheten genomförs, till dess att skolan är klar, i Väsby. Christian är uttagningsbar för tävlingsspel i AIK A och AIK J samt för Väsby United om han står med på utlåningslistan.

Christian har AIK som moderklubb, startade i klubben som sexåring och har tillhört AIK Ungdomsakademi. Christian konkurrerar i första hand i forwardsposition och har tilldelats tröja nummer 12 i AIK A och hans avtal sträcker sig över 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar