3-4 str (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 0-1)

Publik:
1.489

Vad hände?
Det krävdes straffar för att avgöra en segrare i den superjämna kvartsfinalserien mellan AIK och Falun, där Falun drog det längsta strået och satte punkt för den svartgula säsongen 2010/11.

Hur var matchen?
AIK förde återigen matchen från början och ledde rättvist med 2-0 efter första perioden. Men hemmalaget förmådde inte skaka Falun tillräckligt. Dalalaget spelade metodiskt defensivt och effektivt offensivt och lyckades kvittera AIK:s ledning med två mål på fem skott i den andra perioden. Ett mål var i tredjeperioden ledde till en mållös förlängning.

Vad sa AIK:s tränare Ulf Hallstensson efter matchen?
"Vi är förstås oerhört besvikna och hade inte tänkt oss att åka ut redan i en kvartsfinal. Vi var riktigt bra i den första perioden men tappar återigen i den andra. I sista skapar vi en del men får inte in bollen."

Varför förlorade AIK med 3-2 i matcher?
Falun var betydligt effektivare än AIK och var kallare under hela matchserien. Falun vågade lite mer än AIK.

Fanns det någon ljusglimt?
Dramatiken lockade äntligen publiken till Solnahallen. De fick se AIK:s fjärde straff läggas av nykomlingen Daniel Thorsson som utan att ha spelat ett enda byte i matchen stegade in och lade kvällens kyligaste straff.