torsdag 24 mars 2011

Förlängt kontrakt för Kevin Walker


AIK och Kevin Walker är överens om en kontraktsförlängning till och med 2012. Walker debuterade i AIK under hösten 2007, men fick sedan hela 2009 spolierat efter att han fått blodförgiftning under en landslagssamling.

- Vi är glada över kontraktsförlängningen och ser fram emot att arbeta vidare tillsammans med Kevin. Han hade ett jobbigt 2009 i och med blodförgiftningen och vi vill nu se honom under förutsättningar då han kan göra sig själv full rättvisa, vilket vi bedömer att han har möjlighet till nu, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

21-årige Kevin Walker kom till AIK från Örebro SK under hösten 2007 och tävlingsdebuten skedde i hemmamötet med IFK Göteborg (0-1) då han byttes in istället för Markus Jonsson i den 71:a minuten. I en träningsmatch mot Enköpings SK (0-1) i februari 2008 skadade han menisken och missade därmed de inledande månaderna av säsongen. Det blev totalt 12 allsvenska matcher under 2008.

Under en landslagssamling med det yngre U21-landslaget i Belgien i mars 2009 drabbades Walker av blodförgiftning och efter månader av återhämtning, behandling och rehab drabbades han av ett bakslag då infektionen kom tillbaka. 2009 blev därmed helt spolierat fotbollsmässigt, men under försäsongen 2010 var han tillbaka på fotbollsplanen igen.

I det allsvenska hemmamötet med Åtvidabergs FF (4-1) den 17 maj 2010 gjorde han sitt första tävlingsmål för AIK då han i den 93:e minuten fastställde slutresultatet efter att ha blivit inbytt tre minuter tidigare. Under hösten blev han utlånad till Assyriska FF i Superettan och det blev totalt sju matcher med dem innan han återvände till AIK.

Totalt har det hittills blivit 19 tävlingsmatcher och ett mål för Kevin Walker i AIK-tröjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar