tisdag 15 mars 2011

Förlust Mot Dnepr Mogilev

AIK mållösa i Turkiet

AIK föll med 0-1 (0-1) mot FC Dnepr Mogilev från Vitryssland under träningslägret i Turkiet. Segermålet kom på nick i den 40:e minuten trots att AIK förde spelet under den avslutande halvtimmen av den första halvleken. AIK hade två riktigt bra chanser till kvittering under den avslutande kvarten, men Dnepr Mogiliev höll undan till seger. Mer om matchen kommer senare.

BlackBeats Liverapport:

AIK Medias Lukas Arndt återkommer på aikfotboll.se och på BlackBeat med ett riktigt matchreferat samt intervjuer senare i kväll.

16:15 AIK-FC Dnepr Mogilev 0-1 (0-1) slut. Inga målchanser eller spelarbyten att rapportera från matchens sista tio minuter.

16:00 Fortfarande 0-1. Två nya byten att rapportera: 75′ Goran Slavkovski ut, Teteh Bangura in. 81′ Yussuf Saleh ut, Daniel Gustavsson in. AIK har haft två jättelägen sedan den senaste rapporten. Först fick Sandro ett jätteläge centralt i straffområdet efter en rörig situation och fick iväg ett hårt pressat skott som målvakten räddade. Sen kom Teteh Bangura igenom på högerkanten och målvakten kom ut samtidigt som Teteh petade bollen förbi honom och målvakten tog då bollen med händerna och AIK fick frispark samtidigt som målvakten varnades, borde ha varit rött kort.

15:45 AIK har börjat mattas av lite och för inte spelet på samma sätt som tidigare. Yussuf Saleh har haft AIK:s bästa chans då han slog en frispark som målvakten var tvungen att tippa till hörna. I den 63:e minuten hade Dnepr Mogilev ett jätteläge då de kom fram på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till en medspelare som ur bra läge sköt över mål. I den 66:e minuten bytte AIK ut Mutumba och in kom istället Sandro.

15:35 AIK genomförde två byten i paus. Helgi Daníelsson och Alexander Milosevic in – Daniel Tjernström och David Fällman ut. Nils-Eric Johansson tog därmed över lagkaptensbindeln. AIK fortsätter i inledningen av den andra halvleken att föra spelet, dock utan att skapa några riktiga målchanser.

15:20 AIK-Dnepr Mogilev 0-1 i paus. AIK har varit det spelförande laget under den avslutande halvtimmen. Den första kvarten var jämn och avvaktande från båda lagen. Mutumba har varit kreativ under sin första träningsmatch för året och vunnit många bollar på offensiv planhalva. Motståndarnas fåtal lägen har kommit efter snabba kontringar, så var också fallet med 0-1-målet.

15:12 Dnepr Mogilev tog ledningen i den 40:e minuten efter att ha svarat för en snabb spelvändning. Kontringen kom på vänsterkanten och strax utanför straffområdet slogs ett inlägg mot den bortre stolpen som gick över AIK-målvakten och till en motståndare som nickade in bollen i mål. Tre minuter senare slog AIK:s lagkapten Daniel Tjernström en frispark från högerkanten som tvingade målvakten till att rädda bollen till en resultatlös hörna.

15:00 AIK har tagit över spelet och har ett klart större bollinnehav än motståndarna. AIK:s högerkant med Daniel Sundgren och Martin Kayongo-Mutumba har inlett mycket piggt. AIK hade i den 26:e och 29:e minuten två bra lägen att ta ledningen. Först kom Mutumba i ett en-mot-en-läge, ryckte förbi motståndaren och slog ett inlägg till en fri Admir Ćatović, men nicken gick över målet. I nästa läge drev Christoffer Eriksson in i banan från sin vänsterkant och chippade fram bollen till Goran Slavkovski som ur snäv vinkel nickade i famnen på målvakten. Dnepr Mogilev ser ut att spela 4-2-3-1.

14:45 Avvaktande inledning från båda lagen. I den sjätte minuten hade Dnepr Mogilev den hittills bästa chansen då de avslutade med ett skott utanför straffområdet efter en hörna, men Kenny Stamatopoulos räddade. Goran Slavkovski stressade lite senare målvakten till en misslyckad utspark som Martin Kayongo-Mutumba fångade upp, men avslutet blev helt misslyckat. Mutumba hade sedan AIK:s första riktiga avslut i den 15:e minuten.

14:20 Lagen värmer upp och det är soligt och ca 17-18 grader varmt. Träningsmatchen spelas på träningsanläggningen som AIK nyttjat under lägret. AIK kommer att spela i helvitt och Dnepr Mogilev i helblått. Cirka tio åskådare finns på plats, samtliga AIK:are.

AIK ställer upp med följande startelva i träningsmatchen mot FC Dnepr Mogilev nere på träningslägret i Turkiet, avspark kl 15:30 (lokal tid): 4 Nils-Eric Johansson, 8 Daniel Tjernström (K), 9 Martin Kayongo-Mutumba, 10 David Fällman, 12 Goran Slavkovski, 13 Kyriakos Stamatopoulos, 15 Kevin Walker, 17 Daniel Sundgren, 21 Admir Ćatović, 23 Christoffer Eriksson, 25 Yussuf Saleh.

Avbytare: 3 Per Karlsson, 6 Alexander Milosevic, 7 Helgi Daníelsson, 11 Sandro, 16 Martin Lorentzson, 19 Teteh Bangura, 20 Mohamed Bangura, 24 Daniel Gustavsson, 27 Ivan Turina, 30 Sal Jobarteh.