lördag 19 mars 2011

Inför: West Bromwich - Arsenal

Arsenal har bara ligan att fokusera på och även om skadeläget inte är en särskilt rolig läsning så ska West Bromwich besegras på bortaplan.

Arsenal
The Gunners har åkt på några rejäla smällar den senaste tiden och nu är läget så att det bara är ligan som är i fokus. Arsenal har dock inget kanonläge med tanke på att skadeläget inte är det bästa, åtta spelare saknas och nu är det dags för ett reservbetonat lag att plocka hem trofén. Skadeläget har lett till att Jens Lehmann har kallats tillbaka till Arsenal, riktigt kul för oss som med glädje minns tyskens upptåg under sin tid i Arsenal. Det är alltid samma sak som gäller, tre poäng är ett måste för att ta in på Manchester United i ligan.

Manuel Almunia lär vakta målet. I backlinjen så lär det inte bli några större överraskningar, Laurent Koscielny och Sébastien Squillaci är ett troligt mittbackspar med Bacary Sagna och Gael Clichy som ytterbackar. Alternativet är att Emmanuel Eboue och Kieran Gibbs spelar från start men jag tror att rutinen som Sagna och Clichy har prioriteras. Alex Song är skadad så det mest talar för att Denílson och Jack Wilshere tar hand om det defensiva mittfältet. Samir Nasri är en nyckelfigur framåt och spelar förhoppningsvis på Cesc Fabregas position på mittfältet, troligen med Tomas Rosicky och Andrey Arshavin på kanterna. Robin van Persie är given som anfallare om han är skadefri, annars så är Nicklas Bendtner och Marouane Chamakh alternativen. Startelvan kan således se ut enligt följande:

Almunia
Sagna – Koscielny – Squillaci – Clichy
Denílson – Wilshere
Rosicky – Nasri – Arshavin
van Persie

Skadeläget
Sena uppgifter talar om att Abou Diaby har problem med ljumskarna och att han kommer att missa matchen. Cesc Fabregas är skadad i baksida lår och kommer inte att spela. Johan Djourou är axelskadad och missar troligtvis resten av säsongen. Samma gäller Thomas Vermaelen som inte får ordning på sin skadade häl. Alex Song är knäskadad, Theo Walcott ankelskadad och Wojciech Szczesny är fingerskadad. Utöver dessa så är Lukasz Fabianski och Emmanuel Frimpong skadade och missar matchen.

Avbytare
Lehmann, Gibbs, Miquel, Eboue, Ramsey, Chamakh, Bendtner.

Håll ögonen på:
Nu lär han ju inte spela från start men ändå: det ska bli underbart på ett nostalgiskt sätt att se Jens Lehmann i Arsenal igen, det är en riktig vinnare som aldrig skulle acceptera förluster mot Tottenham eller fyramålstapp mot Newcastle. Jens Lehmanns närvaro kommer att göra gott för Arsenals unga spelare.

West Bromwich
West Bromwich Albion, laget med det vackraste arenanamnet i hela England, ligger på 16:e plats i Premier League med 32 poäng på 29 matcher. Laget ligger farligt nära nedflyttningsstrecket och är i starkt behov av poäng vilket innebär att ett sargat Arsenal inte kommer att få någonting gratis. West Bromwich tränas av Roy Hodgson som fick sparken från Liverpool och de flesta är nog överens om att Roy Hodgson passar bättre i en mindre klubb. West Bromwich vann senast mot Birmingham på bortaplan med 3-1 och laget visar upp en rätt så god form. Inför matchen ser de ut att sakna Graham Dorrans p.g.a. skada, samt Carlos Vela som inte får spela mot Arsenal eftersom att han bara är utlånad.

Laguppställning senaste matchen:
Carson, Reid, Meite, Olsson, Shorey, Scharner, Mulumbu, Brunt, Morrison, Thomas, Fortuné. Avbytare: Myhill, Tamas, Jara, Odemwingie, Cox, Tchoyi, Vela.

Matchen
Det är inte helt säkert att Arsenal kommer att få till ett snabbt passningsspel med tanke på att nyckelspelare saknas och att det är bortaplan så det finns saker som talar för att det blir ställningskrig på mittfältet och säkerligen en hel del hederligt grisande över hela planen. Vi kan bara hoppas att Arsenal drar nytta av den spetskompetensen som finns i laget och avgör matchen tidigt, annars kan det bli en tung historia. Jag tippar optimistiskt att Arsenal vinner med 2-1, Robin van Persie och Nicklas Bendtner gör Arsenals mål. Come on you gunners!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar