lördag 12 mars 2011

Klar förlust på träningslägret

AIK föll med 0-3 (0-2) mot seriekonkurrenten Kalmar FF på träningslägret i Turkiet. Förutom de tre målen hade KFF även tre bollar i ribban.

AIK förlorade under lördagen mot Kalmar FF vilket innebär att AIK numer har två raka förluster mot allsvenskt motstånd under försäsongen. Matchvinnare för Kalmar FF var utan tvekan smålänningarnas två brasilianare Daniel Sobralense och Daniel Mendes som tillsammans stod för alla tre målen.

Redan i matchens sjunde minut fick vi se prov på Kalmars fina djupledsspel när Sobralense friställde Mattias Johansson vars avslut räddades av Ivan Turina. Minuten efter skapade AIK sin farligaste chans i matchen när Martin Lorentzson chippade in bollen till Mohamed Bangura inne i straffområdet som i ett trångt läge fick iväg ett volleyskott mot Etrit Berisha i Kalmars mål. Berisha lyckades dock få upp händerna och parera det hårda avslutet.

Efter det var det idel Kalmar under den första halvleken. I den elfte matchminuten slog Tobias Eriksson en fin genomskärare mot Daniel Mendes som lyckades springa förbi Nils-Eric Johansson och enkelt runda Turina och slå in ledningsmålet för Kalmar.

I den 33:e minuten utökade Kalmar sin ledning genom Sobralense. Den här gången agerade Mendes framspelare i Kalmar och visade återigen att han är snabbare än sina motspelare genom att springa sig fri på högerkanten och sedan frispela landsmannen Sobralense som i sin tur fintade Turina och rullade in 2-0 till Kalmar.

AIK hängde inte med i djupled under den första halvleken och blev straffade hårt för sina misstag av Kalmar. Den andra halvleken blev mer chansfattig och AIK var även mer försiktiga i sitt försvarsspel. Trots detta såg Kalmar till att skriva segersiffrorna till 3-0 när Sobralense i den 88:e matchminuten dribblade förbi AIK-försvaret och placerade in sitt andra mål för kvällen.

Sett över hela matchen så hade Kalmar flertalet farliga möjligheter, bland annat tre bollar som träffade målställningen. Segern var rättvis för Kalmar FF och AIK får nog ta en närmare titt på sitt försvarsspel.