lördag 19 mars 2011

Northug Vann, Dubbeljakteni Falun, Rickardsson Trea


Norrmannen Petter Northug vann skiathlon, 10+10 km, vid världscupavslutningen i Falun. Daniel Rickardsson blev trea och sprintåkaren Emil Jönsson tog en fin sjundeplats. Båda svenskarna har nu ett bra läge inför jaktstarten. "Jag ska försöka förvalta det", säger Rickardsson.
Daniel Rickardsson, som ledde efter den klassiska delen, gick tillsammans med Northug och italienska Giorgio Di Centa ifrån det övriga fältet, men i den sista backen tvingades Rickardsson att släppa och han slutade trea, 10,2 sekunder efter segraren.

I sedvanlig ordning ville inte Northug göra jobbet, men väl inne på upploppet gick han upp i ledning.

- I början var det trångt och svårt att komma fram. Eter varvingen avancerade jag. Fick ett bra byte och kom in med ganska bra fart. Jag höll ledningen och sen kom Di Centa ikapp och vi följdes åt. Jag vart trött sista varvet, säger Rickardsson till SVT.

Nu ligger han trea inför morgondagens jaktstart.

- Det är bra läge och jag ska försöka förvalta det.

Emil Jönsson överraskade med ett riktigt bra disktanslopp och ligger även han bra till. Han behåller också andraplatsen i minitouren.

- Han blir farlig, ska göra allt för att slå honom, skämtar Rickadsson.

Jönson är nöjd med loppet.

- Det här var väl bra. Jag skulle se och lära, jag tyckte att jag hängde med bra, jag skulle inte rusa på något spurtpris utan bara hänga på och det gick bra, säger sprintspecialisten.

- Det här är det överlägset bästa jag någonsin gjort över ett så här långt lopp. Nu fattar jag vad de menar när att det är kul att åka långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar