lördag 9 april 2011

Alm inför hemmapremiären

aikfotboll.se pratade med chefstränaren Andreas Alm inför söndagens match mot Mjällby AIF. Hela intervjun, och mycket annat, finns att läsa i matchprogrammet.

Med några dagars perspektiv till premiären, berätta om din syn på derbyt.
- Vi fick den första halvleken dit vi ville ha den. Vi vet att Djurgården vill slå mycket passningar inom laget, men vi stal bollen gång på gång och fick de omställningslägena som vi hade hoppats på. Det som saknades var mer kvalité när vi närmade oss deras straffområde. Den andra halvleken var sisådär, vi hade färre bollvinster och inte lika mycket bollinnehav för att få halvleken dit vi ville. Vi gör en bra försvarsinsats i andra halvlek och Ivan Turina gör en fantastisk räddning.

Hur kändes det med 0-0?
- Båda lagen hade laddat upp för att få en flygande start på säsongen, nu blev känslan mer att det är igång.

På söndag kommer Mjällby AIF på besök, dina tankar inför matchen?
- Mjällby var ett starkt lag ifjol och har nästan inga förändringar i sin trupp. Vi både visste och kände att det var ett bra lag när vi mötte dem förra året. De har ett liknande lag och ett liknande spel i år, det är någon position som de har ändrat på. Det är med andra ord ett bra Mjällby som kommer till allsvensk match på söndag.

Några avslutande ord till alla tusentals AIK:are som kommer till Råsunda imorgon.
- Visa er passion, det gör oss bättre som lag! Vi har en fantastisk publik och det vet alla om, något som jag märker påverkar spelarna på ett positivt sätt och därmed gör oss bättre.

Hela intervjun, och mycket annat, finns att läsa i matchprogrammet som kan köpas för 20:- innan och under matchen på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar