lördag 9 april 2011

Inför Blackpool - Arsenal

Ännu ett formsvagt lag möter Arsenal. På Söndag får Arsenal chansen att få igång offensiven mot det lag i ligan som släppt in flest baklängesmål.

När Arsenal äntrar Bloomfield Roads matta gör man det på nytt i en match där det är ytterst väsentligt att knipa samtliga tre poäng. Arsenal har nu halkat efter tabellettan Manchester United med hela sju poäng, med en notering på att Gooners har en match mindre spelad.


Arsenal har inte förlorat i ligan sedan den 13 december. Ett imponerande facit på tretton matcher. Trots detta är man inne i en spelmässigt svag period där man inte vunnit någon av sina fem senaste tävlingsmatcher.


Hemmalaget Blackpool imponerade på många i säsongsupptakten. Olikt de flesta nykomlingar i Premier League så försöker Blackpool spela en gladfotboll istället för att ”kriga” till sig poängen.


Ian Holloways mannar har förlorat tio av sina senaste fjorton ligamatcher. Och är det något lag man skall få igång sin offensiv emot är det Blackpool. Man har släppt in 63 mål, mest i ligan. Ett varningens finger dock för att laget gjort bra prestationer på sin hemmaplan. Man har besegrat Liverpool och Tottenham och sånär luggat såväl Manchester United som Manchester City på poäng.

Fyllda med självförtroende är möjligtvis Samir Nasri och Charlie Adam som i veckan nominerats till årets spelare i Premier League.



Tabelläget inför matchen säger att Arsenal ligger på en andra plats i ligan, sju poäng bakom United som har en match mer spelad. Bakom skuggar City och Chelsea, City är tre poäng efter med en match mer spelad och Chelsea ligger fem poäng bakom Arsenal.


För Blackpools del har man halkat ner till en sjuttonde plats, ynka en poäng över degradering. Bottenträsket i ligan har dock övergått till att vara ett riktigt getingbo där de sju sämst placerade lagen ligger inom en trepoängs-radie.


Vinner man inte på Bloomfield Road i en sådan här viktig match, förtjänar man då att vinna en ligatitel?


KOM IGEN ARSENAL!


--------------------------------------------------------------------------------

SPELPLATS
Arena: Bloomfield Road
Tid: 11/4 14.30
Tävling: Premier League
TV-sändning: Viasat Fotboll


--------------------------------------------------------------------------------

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET
Arsenal: Vi tar det igen: Thomas Vermaelen och Lukasz FabianskiFrimpongDjourou (1-2 veckor). Nytt är däremot att Alex Song missar matchen med en knäskada (1 vecka) och att Theo Walcott och Bacary Sagna dras med lättare skador som skall testas in i det sista. är borta säsongen ut. En liten ändring med Emmanuel som gjorde debut i reservlaget i veckan, att räkna med spel i helgen är dock otänkbart. Borta är sedan tidigare även Johan

Blackpool: Hemmalaget har ingen spelare avstängd. Skadeavbräck till matchen är dock Matthew Gilks. Duon Chris Basham och William Clark dras med knäskador och är osäkra till söndagsdrabbningen.




--------------------------------------------------------------------------------

SÅ SÄGER TRÄNARNAARSÈNE WENGER: "Jag ser fram emot matchen. Vi är lite på dekis eftersom vi vill vinna varje match vi spelar. Men vårt sätt att reagera på den senaste tiden är oerhört viktigt. Säsongen har varit så lång att vi måste kämpa in i det sista."

"Finns det ett lag i ligan som är bättre än oss måste vi acceptera det. Men jag är stolt över oss. Innan säsongen trodde de flesta inte vi skulle vara bland de fem bästa."


IAN HOLLOWAY: "Spelar vi som mot Fulham har vi inte en chans. Jag var


missnöjd med insatsen så jag skickade ut grabbarna på en öl i veckan. Om det har hjälpt? Kanske, de var lite gladare på träningen i Tisdags."

"Jag har sagt till dem att om de ska sitta där och tycka synd om sig själv kommer jag att sparka dig i ars*et. Jag har påpekat att detta inte bara handlar om mig, det handlar om oss."




--------------------------------------------------------------------------------

STATISTIK
Blackpools senaste seger över Arsenal kom 1965 då man segrade med 5-3.

Under 2011 har hemmalaget förlorat tio av sina fjorton ligamatcher, Arsenal har som bekant inte förlorat någon.

Hemmalaget har släppt in 63 mål i ligan, flest av alla lag.

Man toppar även listan över hur många mål man gjort utanför straffområdet, totalt nio stycken.

DJ Campbell och Charlie Adam toppar den interna skytteligan för Blackpool med nio strutar vardera.


--------------------------------------------------------------------------------

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Manuel Almunia
Försvarare: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Sebastien Squillaci, Gaël Clichy
Mittfältare: Jack Wilshere, Cesc Fabregas, Abou Diaby
Anfallare: Samir Nasri, Robin Van Persie, Andrey Arshavin
Avbytare: Jens Lehmann, Emmanuel Eboue, Thomas Rosicky, Nicklas Bendtner, Marouanne Chamakh, Denilson, Aaron Ramsey


BLACKPOOL

Målvakt: Matthew Gilkes
Försvarare: Alex Baptiste, Ian Evatt, Craig Cathcart, Stephen Crainey
Mittfältare: Charlie Adam, David Vaughan, Elliot Grandin
Anfallare: Brett Ormerod, DJ Campbell, Gary Taylor-Fletcher,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar