torsdag 12 maj 2011

Sportchefen om truppen: "Ett nytt AIK"

AIK:s Sportchef Erik Bjerlestam presenterar idag en trupp som innehåller ett nytt AIK jämfört med det huvudspår AIK hållit tidigare.

Hemsidan träffar en nöjd och förväntansfull sportsligt ansvarig.

- Vi har kommit långt i vårt nya lagbygge. Jag ser fram emot ett piggt, hungrigt och fräscht AIK under ledning av en lagledning med både bredd och spetskompetens.

Är du klar med laget?
Nej, vi håller ett par platser öppna. Det viktigaste är att de som kommer till AIK är personer som vill bidra med ett helhjärtat engagemang för att bygga och lyfta ett nytt AIK.

Hur ser det ut med fler lokala spelare?
Vårt samarbete med Järfälla kommer att innebära en del förflyttningar av spelare under säsongen. Vi har en sådan beredskap. Det är viktigt att en spelare som har kontrakt med Järfälla ser ett nära samarbete med SSL i AIK.

Omsättningen på spelare är jättestor, hur ser du på det?
I grund och botten är omsättningen enligt plan. Det är ett nytt AIK med en ny huvudtränare, som gör att vi kommer att få helt andra förutsättningar den här säsongen. Många spelare ska bevisa sin kapacitet för nya ögon.

Vilken känsla har du för det nya AIK-laget?
Det är piggt och fräscht. Vi får nya komponenter och nya inspel till vår spelidé. Dessutom märker jag på hela organisationen i lag- och klubbledning att den här generationsväxling kom vid rätt tidpunkt. Jäklar, vilket drag det är i verksamheten!

Hur går det säsongen 11-12?
Vi spelar alltid för att vara med när det avgörs. Och då ska vi vinna. Den som räknar bort AIK glömmer en viktig del i den här klubbens 120-åriga historia. AIK kommer alltid tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar