måndag 28 juni 2010

Black Armys ordförande: "Behövs nytt blod"

AIK-ikonerna Martin Mutumba och Bojan Djordic sorti förvånade många men speciellt upprört är det inte i supporterlägret enligt Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson.

- Alla vet att laget inte har presterat. Det behövs lite nytt blod, säger Wilhelmsson till FotbollDirekt.se.


- Men det är givetvis tråkigt att vi blir av med två så stora profiler. De fick gå vidare och vad jag har förstått har vi fått marknadsmässigt betalt för dem, säger Wilhelmsson.


Den allmänna känslan är att nye tränaren Alex Miller har analyserat läget av spelarmaterialet i sin nya klubb och att han då känt att Mutumba och Djordic har fått gå vidare till andra klubbar. Men det är en teori som Daniel Wilhelmsson inte vill hålla med om.
- Nej. Det här känns som om det har varit på gång en tid. Klart det är tråkigt att tappa de båda men ändå kul för dem. Och förhoppningsvis återvänder de i framtiden, säger Wilhelmsson.


Fyra spelare in på en och samma gång och dessutom en målvakt som nyligen värvats plus en ny tränare. Det är minst sagt förändringens vind som blåser hos mästarklubben. Men Daniel Wilhelmsson tar allting med ro.
- Ja, det är bara att se på AIK:s hemsida som är full av spelarnyheter. Någonting behövdes göras och den befintliga truppen vi hade innan höll tydligen inte måttet.


- Men vi har ju ändå behållit stommen med Tjerna (Daniel Tjernström) och hans arvtagare Nils-Eric Johansson.


Känns det här som en upprustning inför Champions League?
- Det är inga dåliga spelare som vi har fått. Helgi Danielsson spelade bra i Elfsborg. Vi får se och vad Alex Miller har för idéer och Miller var nog en del av upprustningen inför just spelet i Champions League.


Behövs det ännu mer krut innan säsongen är över eller räcker det med de spelare som nu har värvats?
- Det får framtiden utvisa helt enkelt. Men AIK har en bred trupp med närmare 30 man. Transferfönstret är öppet och spelare kommer och går hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar