tisdag 29 juni 2010

Brasilien Imponerade

Brasilien imponerade stort när man besegrade Chile i åttondelsfinalen. Brasilien öppnade matchen bäst och redan i den 4:e minuten var man nära att ta ledningen. Fabiano löpte bra och fick bollen ute till höger. Fabiano tog sig fram till ett avslut, som gick utanför.

Chile försökte att störa Brasilien högt upp på offensiv planhalva. Brasilien klarade av det ganska bra och när man gjorde det fick man ytor i anfallsspelet. I den 8:e minuten hade Gilberto Silva ett bra skott, men Bravo gjorde en bra räddning.

Chiles första riktigt heta målchansen kom i den 13:e minuten. Suazo löpte i djupet på en genomskärare och noterade Chiles första skott på mål. Anfallaren försökte lobba över Julio César men den brasilianske målvakten, som hör hemma i Inter, räddade.

Spelet var rätt så jämn under den första halvleken. Brasilien imponerade med sitt försvarsspel och Chile hade svårt att komma fram till några farliga avslut. I den 34:e minuten tog Brasilien ledningen i matchen efter en hörna. På lagets sjätte hörna nådde Juan högst och kunde nicka in matchens första mål. En bra prestation av Juan som från stillastående knoppade in bollen bakom Bravo.

Fyra minuter senare bjöd Brasilien på fotbollsgodis. Robinho hittade Kaká som i sin tur hittade Luis Fabiano med en mycket läcker passning. Sevillaanfallaren rundade enkelt Bravo och la in 2-0 i öppet mål.

2-0 var även ställningen efter den första halvleken.

I den andra lyfte Chile upp spelet ännu mer. Brasilien försvarade sig bra, och tre minuter in i den andra halvleken var Deni Alves nära att öka på ledningen, men hans frispark smet en bit utanför. Chile pressade på, men Brasilien spelade smart och var mycket bra organiserade i sitt försvar.

I den 60:e minuten kom målet som punkterade matchen. Ramires löpte 40 meter och lämnade över bollen till Robinho som kunde mycket fint placera in bollen utom räckhåll för Bravo.

Trots 0-3- underläget gav Chile aldrig upp. Laget satsade offensivt och jagade i första hand en reducering. När Chile satsade som dem gjorde, fick Brasilien en del kontringslägen. I den 74:e minuten hittade Alves fram till Robinho med en delikat framspelning. Den chilenske målvakten Bravo kunde dock tippa undan bollen till en resultatlös hörna.

Två minuter senare var Chile nära en reducering. Suazo vände upp och testade Julio César som räddade. Strax därefter var man mycket nära att reducera när Suazo träffade ribban, med en halvträff.

Brasilien hade inga större problem att hålla undan, och är nu klara för kvartfinal. Brasiliens försvarsspel imponerade och laget visade också vilket bra anfallsspel man har.