måndag 28 juni 2010

Bojan Djordjic till Videoton

AIK är överens med Videoton FC från Székesfehérvár i Ungern om en omedelbar transfer för mittfältaren Bojan Djordjic. Den sportsliga ledningen och Bojan är överens att detta är det bästa för AIK och spelaren.

- När AIK får marknadsmässigt betalt så är det bra att AIK kan ge spelare som under många år visat klubben lojalitet chansen att åka utomlands. Detta är en signal att vårt utvecklingssystem fungerar vilket ger oss energi i det långsiktiga arbetet att fortsätta utveckla spelare som kan finansiera större satsningar på egenproduktion av spelare säger första assisterande tränare Björn Wesström, som följt båda spelarnas karriärer och haft dem i AIK.

Bojan Djordjic kom till AIK på fri transfer från Plymouth Argyle FC i november 2007. 28-årige Djordjic hade tidigare spelat i IF Brommapojkarna, Manchester United, Sheffield Wednesday, AGF Århus, Röda Stjärnan och Rangers FC. Totalt blev det 49 tävlingsmatcher och ett mål (borta mot IFK Norrköping i Svenska cupen 2009) för Bojan Djordjic i AIK-tröjan.

Videoton FC grundades 1941 och spelar i den högsta serien, Nemzeti Bajnokság I. 2009-10 kom laget tvåa i ligan, en poäng efter seriesegrarna Debreceni VSC, och Videoton kvalar därmed under sommaren till UEFA Europa League. För motståndet i den andra kvalomgången står NK Maribor från Slovenien.

Videotons största framgång nådde de 1985 då de tog sig till final i UEFA-cupen, en final som Real Madrid CF vann med 3-1 över två matcher. Hemmaarenan heter Stadion Sóstói och tar ca 16 000 åskådare. AIK och Videoton möttes i Tipscupen 1985, ungrarna vann med 1-0 hemma och på Råsunda vann AIK med 3-0.

Gällande transfers ut från AIK har samtliga i Sportledningen d v s Alex Miller, Jens Andersson och Björn Wesström varit beslutsfattare. Gällande transfers in har Jens Andersson och Björn Wesström varit ansvariga för scouting och förhandling då Alex Miller varit för kort tid i AIK och Sverige för att ha en bild av de spelare som rekryterats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar