måndag 28 juni 2010

Holland Enkelt Vidare

Holland tog sig ganska enkelt vidare till kvartfinalen, efter en komfortabel seger över Slovakien.

Den första halvleken var en chansfattig historia. Holland rivstartade direkt från början. I den 4:e minuten testade Sneijder bössan, men skottet gick dock utanför. Sex minuter senare fick Sneijder nästa läge. van Persie spelade fram Sneijder. Sneijder fick på ett långt avslut, men Mucha i det slovakiska målet gjorde en bra räddning.

Slovakien började matchen mycket avvaktade och defensivt. Det har laget gjort i dem tidigare matcherna också. Den här gången höll taktiken i 18-minuter. Arjen Robben vek in från sin högerkant och drog till med vänstern. Bollen letade sig in Muchas vänstra hörn.

Efter det hände det inte speciellt mycket. Holland hade full kontroll på matchen, och Slovakien trots underläget hade svårt att få igång något offensivt spel. Slovakien var förvånadsvärt impotent i anfallsspelet och skapade knappt en målchans i den första halvleken.

Holland inledde även den andra halvleken bäst. Holland skapade tre bra lägen under första tio i den andra halvleken. Framförallt hände det grejer när Robben fick bollen.

I den 49:e minuten försökte Robben kopiera målet från första halvleken. Den här gången räddade Mucha till en resultatlös hörna. Slovakien började sakta men säker lyfta upp spelet i den andra halvleken. Det öppnade för Hollands kontringsspel. I den 64:e minuten ställde man snabbt om. Robben hittade fram till Sneider, men hans avslut gick på en täckande slovak.

I den 65:e minuten var Slovakien mycket nära en kvittering. Stoch tog sig runt det holländska försvaret och tvingade Stekelenburg till en fin räddning. Stekelenburg lyckas tippa bollen till en hörna. I anfallet efter var det ännu närmare en slovakiskt kvittering. Vittek blev helt fri, men hans avslut räddade av Stekelenburg.

I den 74:e minuten skapade Holland en farlighet. Kuyt testade Mucha med ett skott från 17-18-meter, men Mucha gjorde en fin räddning. Den andra halvleken var klart bättre än det första, och det skapades flera chanser.

I den 78:e minuten missade Holland att ställa Vittek offside. Anfallaren kom fri igen. Han hanns dock upp och stressades till ett avslut som gick över. Med sex minuter kvar avgjorde Holland matchen. Kuyt rundade Mucha men väntade osjälviskt in Sneijder och serverade Intermittfältaren som rullade in 2-0 i öppet mål.

På stopptid fick Slovakien straff och den efterföljande straffen satte Vittek säkert i mål. Det blev det sista som hände i den här matchen. Holland är där med vidare till kvartfinal.