måndag 28 juni 2010

Tevéz Sänkte Mexico

Argentina besegrade Mexico med klara 3-1, och nu väntar Tyskland i kvartfinalen. Carloz Tevéz blev lite av en matchhjälte då han svarade för två mål.

Mexico öppnade matchen bäst och i den 9:e minuten var det mycket nära att man tog ledningen. Carlos Salcido fick en drömträff från 35 meter och skottet tog i överliggaren. I anfallet efter sköt Dos Santos tätt, tätt utanför.

Mexicos taktik i inledningen av matchen var att spela rätt så hårt på Leo Messi. Messi fick ta ett par riktigt fula tacklingar. Båda lagen prioriterade försvarsspel under första kvarten, och ingen av lagen ville bjuda på några ytor. Det krävdes dock ett misstag för att det skulle bli mål i den här matchen. Tyvärr så blev det domarna som hamnade åter i centrum. Tidigare idag såg vi domar-miss när Lampards 2-2 mål inte blev något mål. Argentinas 1-0 mål är borde aldrig ha godkänts.

Messi fick bollen utanför den mexikanska straffområdet. Han spelade bollen mot Carloz Tevéz , en försvarare bröt passningen, men bollen gick tillbaka till Messi. Messi lyfte bollen mot Tevéz, som stod klart i offside, men han nickade in ettan. Mexico spelarna protesterade vilt, men till ingen nytta.

Sju minuter senare ökade Argentina på till 2-0. Ossorio i Mexicos försvars skänkte bort bollen till Higuain. Higuain rundade sedan målvakten och slog in tvåan i öppet mål. Strax därefter fick Higuain ett nytt läge, men den här gången räddade Peréz i Mexico målet.

Mexicos skapade sina farligheter med distansskott. Det stora skillnaden mellan lagen i den första var tempo växlingar. Argentina drog ner på tempot, för att i momenten efter blixtra till. Då fick Mexico problem att försvara sig. Just en sånt anfall fick vi se med tre minuter kvar. Messi och Tevéz rullade upp det mexikanska försvaret och Higuain hade bara att sätta pannan till på inlägget från Tevéz. På något underligt sätt missade den annars så kliniske anfallaren avslutet.

Argentina gick till halvtidsvila med 2-0.

Argentina fick drömstart på den andra halvleken. I den 52:a minuten gjorde Tevéz sitt andra för dagen. Argentinaren vände upp strax utanför straffområdet och dunkade i vägen bollen. Den flög in i bortre krysset

Efter det kontrollerade Argentina matchen. Mexico hade svårt att skapa några heta målchanser. I den 71:e minuten kom dock reduceringen för Mexico. Hernandéz kom in i straffomårdet och från nära håll stänkte han upp reduceringen.

Mexico jagade och jagade fler mål, men hade svårt att ta sig igenom Argentinas försvars. Argentina hade bra kontroll på matchen och gjorde inte mer än vad som behövdes.

I kvartfinalen möter Argentina Tyskland.