tisdag 29 juni 2010

Paraguay vidare efter Straffar

Matchen mellan Paraguay och Japan bjöd inte på någon vidare bra spel, men det blev till slut mycket spännande.

Den första halvleken bjöd inte på någon vidare underhållning. Paraguay hade mycket boll i den första akten, men Japan försvarade sig otroligt bra. Paraguay hade svårt att sätta fart på sitt spel, och Japan koncentrerade sig på att i första hand stänga ytor. Det vad man kan säga är att Japan lyckades med det mycket bra.

Som sagt det skapades få klara målchanser. Första läget fick Paraguay. Lucas Barrios tog elegant med sig bollen i straffområdet och fick till ett avslut som Kawashima dock kunde rädda med en benparad.

I anfallet efter kom Japans bästa chans under den första halvleken. Matsui drog till direkt och bollen gick i en båge och träffade ribban.

I den 27:e minuten fick Roque Santa Cruz bollen i straffområdet vid lagets andra hörna men avslutet gick strax utanför. Japan var inte alls ofarliga i sina anfall. Trots att laget spelade defensivt, så satsade man framåt när lägena kom. I den 39:e minuten kontrade Japan, och Honda fick bollen från Matsui. Honda gick på egen avslut trots att han till vänster hade med sig en lagkamrat. Avslutet gick dock utanför.

0-0 var ställningen efter första 45-minuter.

Det blev lite bättre fart på spelet under första kvarten i den andra halvleken. Det kändes som att matchen skulle öppna upp sig på allvar. I den 59:e minuten fick Paraguay ett läge, när Riveros nickade, men Kawashima räddade.

I mitten på den andra halvleken började tempo sjunka igen. Båda lagen spelade mycket avvaktande och inte ville bjuda på något gratis. Det skapades två möjligheter innan domaren blåste av för 90-minuter. Den första kom i den 78:e minuten då Barreto testade Kawashima med ett lurigt, studsande skott,men målvakten räddar.

Den andra kom på stopptid och det var Japan som skapade den. Laget fick en frispark som Endo måttade mot Nakazawa. Nicken gick sånär fram till Tanaka.

Matchen gick där med till förläggning.

Den första förläggningskvarten började där matchen slutade. Avvaktade spel och dåligt tempo i passningsspelet. Paraguay ägde boll, men Japan försvarade sig bra. Fem minuter in i den första förläggningen skapade Paraguay lite tryck mot den japanska målet. Barrios fick ett bra läge, men han nickades rakt på målvakten. Två minuter senare fick Valdéz en kanonchans att ge laget ledningen men Kawashima kommer ut bra och kunde avvärja.

Japans skapade en bra möjlighet i den första förläggningen. Honda drog till på en frispark, och tvingade Villar till en fin räddning.

I den andra förläggningskvarten hände ingenting av värdet och matchen gick till straffar.

Straffläggningen:

Barreto gjorde 1-0, på en straff som han sköt lågt till höger om målvakten.

Endo gjorde 1-1, hur säkert som helst. Han placerade straffen till vänster om målvakten som gick åt fel håll.

Barios gjorde 2-1, men Kawashima var mycket nära att rädda straffen som gick till vänster.

Hasebe gjorde 2-2 för Japan på en straff som han satte högt och utan chans för målvakten.

Riveros vääntade ut Kawashima och satte säkert 3-2.

Komani missade för Japan. Komani sköt en hård straff som gick i ribban.

Valdéz gjorde 4-2 för Paraguay när han dundrade straffen högt i nättaket.

Honda reducerade för Japan fram till 4-3, med en iskall straff nästan mitt i målet.

Cardozo väntade ut Kawashima som gick åt vänster och Cordosi slog straffen till höger, och sköt där med Paraguay vidare.