tisdag 29 juni 2010

Bröndby - AIK 0-1

Båda lagen känner på varandra i den inledande kvarten, enkla misstag varvas med bra intentioner. AIK har en tydlig idé vad gäller presspelet där alla måste arbeta tillsammans. I hemmalaget finns bland andra välbekanta Farnerud och Holmén. Bröndby Park är en fin arena med plats för drygt 26 000, idag är det dock semesterglest med dryga 500 på plats.

Inom loppet av två minuter öppnar sig sedan matchen upp aningen. Först i minut 23 då Goran får ett bra läge när Bröndbyback missbedömer och AIK får friläge, dock slarvar Goran bort chansen. Kort därefter i minut 24 kommer också Farnerud i bra skottläge och får iväg ett bra skott som Ivan Turina däremot klistrar till synes oberörd.

Minut 33: Bra period av hemmalaget ett tag med halvfarliga chanser. Bra AIK-defensiv. Lundberg ovan vid sin vänsterposition och försiktig i sina löpningar. Goran konstant på rätt plats, nu gäller det bara att få ordning på timing, då blir detta riktigt bra.

Paus: 0-0 och sammanfattningsvis med plus till hemmalaget. AIK äter sig däremot in i matchen och är inte alls ofarliga.

Andra halvlek inledd, inga byten gjorda i halvtid.

Minut 60: Bröndby kommer mer och mer, i minut 56 hade de en nick i ribban. AIK gör till synes enkla misstag och tappar bollen på egen planhalva. Minut 62 byts Daniel Gustavsson in för Viktor Lundberg.

Minut 67: Pontus Engblom byts in mot Flavio. AIK har ryckt upp sig och skapar lite halvchanser. Samtidigt som AIK börjar arbeta upp en viss press får däremot Bröndby en kontring där en av deras mittfältare skär snyggt i straffområdet och avlossar ett mycket bra skott – ett skott som Ivan däremot gör en helt briljant enhandsräddning på. Bröndby byter kort därefter 5 av sina spelare.

Minut 76: AIK har bättre tag i matchen nu. Goran nära att cykelsparka in ett mål men ingen träff. Dessförinnan hade Nisse ett kalasläge att nicka in ett mål men även han träffade fel. I minut 82 gör AIK sedan ett dubbelbyte – ut går Pavey och Goran, in kommer Lorentzon och Catovic.

Bytet ger resultat nästan omgående, alltså mååååål!!! Lorentzon löper in och kommer runt på sin kant, bra inlägg som Daniel Gustavsson trycker in och AIK leder med 1-0 i Köpenhamn efter 84 spelade minuter!

Matchen slut och AIK vinner med 1-0 efter DG:s mål. Bästa i AIK är Ivan tillsammans med AIK defensiven. Lovande i AIK är samarbetet på topp, Goran tillsammans med Flavio kan bli bra. Jobbar hårdast i AIK gör som så många gånger förr… Tjerna.