fredag 16 juli 2010

Spanien tog hem guldet!Iniesta så heter spelaren som sköt det historiska VM-guldet till Spanien.

Spanien fick matchens första chans i den 5:e minuten. Efter en bra slagen frispark nickade Sergio Ramos, men Stekelenburg gjorde en kanon räddning. Tre minuter senare slarvade Busquets, och Kuyt fick bollen till skänks. Kuyts fick ingen vidare träff och Casillas räddade enkelt.

Spanien var det laget som förde spelet under första kvarten i den första halvleken. Holland föll tillbaka på egen planhalva och försökte krympa ytorna för Spanien.

I den 11:e minuten kom nästa målchans. Ramos tog sig enkelt förbi Kuyt men avslutet/inlägget rensades undan av Heitinga till en resultatlös hörna.

Efter en fartfylld inledningen så blev det mycket kamp och en hel del fula tacklingar. Domaren Webb fick plocka upp hela fem gula kort under första halvtimmen.

Det blev chansfattigt under den första halvleken. En halvlek där som sagt båda lagen ägnade sig mer åt att ge varandra stryk på mitten än att spela fotboll.

Halvlekens sista chans gick till Holland, när Robben testade ett distansskott, men Casillas räddade.

Några mål blev det inte i den första halvleken.

Spanien fick första farlighet i den andra halvleken. Puyol nickskarvade bollen mot Capdevila som slog hål i luften bara någon meter från mål. Den andra halvleken började i mycket högt tempo. I den 54:e minuten fick Spanien en frispark i bra läge. Xavi sköt frisparken runt muren och strax utanför.

Spanien hade stora problem att få igång sitt passningsspel och det var helt klart att det hårda spelet från Hollandssida störde Spanien.
I den 62:a minuten missade det spanska försvaret och Robben rann igenom. Casillas kastade sig åt fel håll, men räddade lite turligt med benet.

I den 69:e minuten fick Spanien ett jätte läge att ta ledningen i matchen. Ett inlägg från högersidan nådde fram till en fristående David Villa, som sköt på en täckande försvarare.

I mitten av den andra halvleken började spelet öppna upp sig på allvar. I den 73:e minuten fick Spanien en ny frispark i bra läge. Den här gången var det David Villa som tog hand om den, men hans skott gick en bit utanför.

Spanien tog över matchen under den sista kvarten. I den 77:e minuten fick Ramos ett jätte läge på en hörna, men han nickade tätt över. Holland spelade som i den första halvleken rätt så defensivt, och satsade på kontringar. Man lät Spanien ha en del boll.

Mitt i spansktpress kontrade Holland. Robben bröts sig förbi Puyol och Pique. Han kom fri, men återigen var Casillas snabbt ute och avväpnade Robben. Några fler målchanser blev det inte och matchen gick till förläggning.

I den 95:e minuten fick Fábregas ett friläge, men inte heller den här gången gjorde Spanien mål. Stekelenburg kunde avvärja med en benparad. I anfallet efter fick Holland en hörna. Mathijsen fick öppet mål. Mittbacken nådde högst och hade bara att knoppa in bollen bakom en överspeld Casillas. På något sätt lyckades han dock få nicken över.

Efter det fick Iniesta nästa läge när han kom i bra läge, men van Bronckhorst agerade räddade ängeln. Spanien var det bättre laget i den första förläggningen.

I den 108:e minuten var Iniesta på väg igenom. Han hamnade i duell med Heitinga, som lätt drog i Iniesta, som i sin tur föll ihop. Domaren valde att blåsa för frispark och varna Heitinga som fick sitt andra gula kort och där med fick han lämna finalen.

Med mindre än tog då Spanien ledningen. Fabregas hittade fram till Iniesta som drog på ett bra volleyskott, som Stekelenburg var på, men skottet var hårt och Stekelenburg kunde inte styra undan den.

Efter målet försökte Holland lyfta upp spelet, men skapade ingenting. Vi säger grattis till Spanien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar