söndag 11 juli 2010

Tyskland Tog Bronset

Tyskland besegrade Uruguay i matchen om tredje pris. Det var en underhållande och sväning match som båda lagen bjöd på.

Den första halvleken bjöd på underhållande och fartfyllt spel.

Båda lagen inledde matchen med full fart framåt. Första riktigt heta målchans kom i den 10:e minuten. På Tysklands andra hörna Friedrich bollen i ribban. Under den första kvarten var det mycket böljande spel, där båda lagen skapade små farligheter. I den 19:e minuten tog Tyskland ledningen. Schweinsteiger fick på ett skott från distans. Muslera i målet fick problem med skottet, han räddade, men på returen höll sig Müller fram och rakade in returen. Liten målvaktstavla var det från Muslera som missbedömde skottet från Schweinsteiger.

Efter målet tog Tyskland över matchen något under en fem minutersperiod, men laget skapade inte något i chansväg. I den 28:e minuten kvitterade Uruguay efter en snabb kontring. Perez vann bollen på mitten och spelade fram Suarez. Suarez i sin tur spelade fram Cavani, som bröt sig in i straffområdet och placerade in 1-1. Målet var typiskt Uruguay där man vinner boll på mitten och snabbt ställer om.

Under sista kvarten i den första halvleken var det spelmässigt jämt. Med tre minuter kvar av den första halvleken fick Suarez ett jätte läge. Forlán spelade fram Suarez som gick rakt på mål och avslutade med ett bra skott som smet tätt utanför.

Den första halvleken slutade 1-1.

Den andra halvleken började på samma sätt som den första slutade. Fartfyllt från båda lagen, och andra halvlekens första chans fick Uruguay, Cavani kom fri, men den tyska målvakten Butt kom bra ut och räddade. Bollen kom dock tillbaka till Cavani, som spelade fram Suarez som avslutade, men Butt räddade.

I den 51:a minuten tog Uruguay ledningen i matchen. Forlán drog till på volley och bollen letade sig förbi en chanslös Butt i målet. Efter målet tog Tyskland över matchen och jagade en kvittering.

I den 55:e minuten kom kvitteringen. Ett inlägg från Boateng från högersidan nådde fram till Jansen som nickade in kvitteringen. Muslera ställde till det både för sig själv och försvaret då han kom ut på mellanhand på det inlägget.

I den 62:a minuten fick Uruguay ett läge. Det var Suarez som drog på ett distansskott. Bollen fladdrade i luften, men Butt gjorde en bra räddning. Två minuter senare bjöd Uruguay på ett fint anfall. Efter ett vägspel fick Forlán ett bra läge, men återigen var Butt snabbt ute och räddade.

Tyskland var det laget som hade lite boll även i den andra halvleken. I den 70:e minuten fick man en bra möjlighet när Cacau kom till avslut, men hans skott gick över. Tyskland tog över matchen under den sista kvarten. I den 76:e minuten sågade man sig igenom försvaret och Kisseling fick på ett bra skott, som målvakten räddade.

I den 82:a minuten tog Tyskland ledningen i matchen. Efter en hörna blev det rörigt framför målet och Khedira nickade in bollen i en båge över målvakten. Efter det backade Tyskland hem och bevakade sin ledning. Uruguay jagade en kvittering och lyfte upp spelet. Det öppnade för tyska kontringar. Med två minuter kvar fick Kisseling ett friläge, men lyckades från nära håll skjuta över.

Bästa kvitteringschansen för Uruguay kom på stopptid, när Uruguay fick en frispark. Forlán skruvade frisparken över muren och i ribban. Efter det blåste domaren av.