onsdag 25 augusti 2010

AIK föll på stopptid


AIK förlorade med 0-1 mot Örebro SK på Behrn Arena efter att hemmalaget i den 94:e minuten avgjort på frispark. AIK fick tre spelare avstängda inför mötet mot IFK Göteborg på söndag den 29/8.

Örebro SK inledde matchen lite hetare än AIK och försökte sig gång på gång att med genomskärare ta sig fram till fria lägen, men bollen rann hela tiden ner till Ivan Turina. Kanske föll hemmalagets taktik på att konstgräset vattnades inför avspark. I den nionde minuten kom den första riktigt heta chansen då Paulinho Guará fick bollen till höger i AIK:s straffområde och sköt ett hårt skott mot den närmaste stolproten, men AIK-målvakten var där och räddade till hörna. Högerhörnan blev farlig och efter en nickskarv hamnade bollen hos Alejandro Bedoya som med en nick tvingade Turina att återigen parera bollen till hörna.

AIK arbetade sig in i matchen och Martin Lorentzson fick mycket boll och såg pigg ut. I den tolfte minuten väggspelade han med Mohamed Bangura och kom så när fri. I samma matchminut slog Daniel Tjernström en högerhörna mot den bortre stolpen och där dök Bangura upp och nickade mot mål, men på mållinjen stod Samuel Wowoah och rensade bort bollen.

Tre minuter senare vände Martin Lorentzson elegant bort sin bevakare på högerkanten och tog sig framåt innan han spelade in bollen till Admir Catovic vars direktskott täcktes av en försvarare till hörna. AIK hade en riktigt bra period under denna del av matchen och kunde ha tagit ledningen. I den 19:e minuten var det lagkapten Daniel Tjernströms tur att vända bort sin försvarare på vänsterkanten och slog ett inlägg mot den bortre stolpen där Lorentzson kom lite fel till bollen och kunde endast nicka den i burgaveln.

Roni Porokara var pigg på sin vänsterkant och i den 21:a minuten fick han ett inläggsläge efter att Kenny Pavey tvekat i en bollbrytning, men inlägget passerade framför de framrusande lagkamraterna framför AIK-målet. Catovic fick några minuter senare iväg ett tungt skott, men bollen gick rakt i famnen på John Alvbåge. Hemmalaget avslutade halvleken bäst och hade ett par farliga lägen under slutminuterna då Nordin Gerzic sköt en frispark högt över samt då Alejandro Bedoya sköt ett tungt skott från högerkanten i straffområdet som Ivan Turina boxade bort.

Den andra halvleken var spelmässigt jämn. Den första riktigt heta chansen kom i den 54:e minuten då AIK hade mycket folk med i en spelvändning, men Kenny Paveys mottagning på Mohamed Banguras passning var inte tillräckligt bra och ÖSK kom undan med blotta förskräckelsen.

Två minuter senare fick Mohamed Bangura bollen ca 30 meter från motståndarmålet och sköt ett hårt, lågt skott mot den vänstra delen av målet, men Alvbåge var bra med och räddade. Kanske skulle AIK-forwarden avancerat lite med bollen då han även hade med sig Catovic på vänsterkanten i ett potentiellt 2-mot-1-läge…

Paulinho Guará sträckte i den 63:e minuten händerna i luften efter att han överlistat Ivan Turina från nära håll, men linjedomaren signalerade tidigt för offside. Dulee Johnson fick lite senare en mycket billig varning vilket föranledde Alex Miller att klaga, något som renderade AIK-tränaren ett samtal med domare Daniel Stålhammar.

Under den avslutande 20-minutersperioden blev det mer ÖSK och AIK kändes nöjda med en poäng. I den 77:e minuten fick Markus Astvald ett jätteläge centralt i straffområdet, men Nils-Eric Johansson lyckades täcka skottet, som var på väg in i AIK-målet, till en högerhörna.

Med 20 sekunder kvar av de två stopptidsminuterna tilldömdes hemmalaget en frispark i mycket bra läge efter att Robert Åhman Perssons hand träffat Astrit Ajdarevic på kinden. Turina ställde upp sin mur och fick se bollen alltför enkelt segla in till höger om sig, målskytt var Nordin Gerzic och AIK hann endast göra avspark innan domaren blåste av matchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar