söndag 29 augusti 2010

Skadedrabbat AIK förlorade i Norrtälje

AIK förlorade lördagens match mot Luleå HF i Contigahallen i Norrtälje med 2-4 (2-1, 0-2, 0-1). Det var tredje raka förlusten i träningsmatchandet på fyra dagar. Och än en gång fick AIK klara sig utan en mängd ordinarie spelare.
- Det är klart att det är jobbigt att vara kort om folk hela tiden, menade även assisterande tränaren Gunnar Persson som dessutom fick se såväl Dick Tärnström (forward i den här matchen) som Patrik Nemeth kliva av inför och i tredje perioden.
- Det av säkerhetsskäl, ingen fara med vare sig Dick eller Patrik, lugnade Persson.

AIK som kom till Roslagen den här eftermiddagen med två förluster i veckan mot elitseriekollegorna Timrå och Brynäs gjorde dock en riktigt bra första period, kanske den bästa hittills i upptakten av säsongen. Det var fart och bra rörelse på isen, framförallt då i spel i numerärt överläge. Ledningsmålet efter 12.54 var vackert. Oscar Steen bröt i mittzon, Patrik Nemeth snappade upp pucken och hittade Victor Ahlström med ett precist pass i bra läge. Ahlström klappade dit pucken otagbart i vänster kryss. Luleås Cam Abbott noterade sin andra raka två-minutersutvisning efter 16.49, dryga minuten senare (17.51) satt 2-0 till AIK. Daniel Rudslätt säker målskytt efter passningar från Joakim Nordström och Dick Tärnström. Viktor Fasth i AIK-målet gjorde flera strålande räddningar, men fick olyckligt släppa in Luleås reducering till 2-1 efter 19.59. Jonas Vihko fick tre chanser framför mål att sätta dit pucken.

- Det är lätt att omedvetet slappna av i slutet av en period och det kan straffa sig direkt, som nu, påpekade också Gunnar Persson. Med start i andra perioden blev det allt mer märkbart att AIK var hämmat av veckans två tuffa matcher kompletterat med det stora manfallet i truppen. Efter Luleås kvittering till 2-2 efter dryga sex minuter såg AIK riktigt slitet ut och hade under flera perioder svårt att få stopp på ett Luleå som nu kom i anfall efter anfall. AIK drog på sig utvisningar och med en sekund kvar i numerärt överläge fem mot tre tog Luleå rättvist ledningen med 3-2 efter 11.47. AIK lyckades kliva upp i banan sista fem av andra perioden och skapa längre anfall i Luleås zon, dock utan resultat.

Luleå var det klart bättre laget även i sista perioden (vann till exempel skotten med 16-4), men det avgörande 4-2-målet kom först efter 19.20 när tränarparet Roger Melin/Gunnar Persson plockat ut Viktor Fasth ur målet. AIK sköt blott tio skott på mål de två avslutande perioderna.

-Ska vara minst det dubbla, tyckte också Gunnar Persson.
AIK får nu fyra dagars välbehövlig rehabilitering innan nästa match som är på onsdag borta mot Almtuna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar