onsdag 13 oktober 2010

ALLT om Dulee Johnson-skandalen & Highlights fran Holland - Sverige

”Är ett förhastat
beslut av AIK”
Får kritik för avstängningen av Dulee Johnson
AIK stänger av Dulee Johnson som, mot sitt nekande, sitter anhållen misstänkt för våldtäkt.

Ett beslut som får kritik från stjärnans advokat Mikael Lindén.

– Rent personligt tycker jag att det är ett lite förhastat beslut. De vet väldigt lite, säger Lindén till Sportbladet.

Innan träningen i går greps Dulee Johnson av polis och sitter nu anhållen misstänkt för våldtäkt. AIK säger nu att de startat en internutredning mot stjärnan som tillsvidare stängs av.

– Vi har beslutet att stänga av honom under tiden utredningen pågår. När den är klar kan vi sedan kommentera vad som ligger bakom, säger vd:n Annela Yderberg.

Varför valde ni genom det att gå ut med hans namn?

– Eftersom han troligtvis inte är tillgänglig till lördagens match.

”Inget vet speciellt mycket”
Men klubben får kritik för beslutet av Johnsons advokat.

– Jag har absolut inget med det fotbollsmässiga att göra men rent personligt tycker jag att det är ett lite förhastat beslut. Folk borde beakta att han är oskyldig tills något annat bevisas. I det här fallet har det inte ens tagits ett beslut från åklagarens sida att gå vidare till en häktningsframställan. De vet väldigt lite och det är ingen annan som vet speciellt mycket heller. De borde beakta det, säger Lindén.

Dulee vet ingenting
Samtidigt som klubben nu startat en utredning vet Dulee Johnson ingenting. Mittfältaren sitter i förvar hos polisen helt ovetandes om att AIK har stängt av honom.

– Han har inte blivit varse om det här utan det flöt upp efter att jag träffat honom. Han är inte delgiven kunskap om det här ännu.

Hur mår han?

– Han är fortfarande på bra humör och full med tillförsikt att det, när alla kort är på bordet, ska visa sig att han inte gjort sig skyldig till det som åklagaren påstår.

Mittfältaren förnekar brott
AIK Fotboll meddelar i ett pressmeddelande att Dulee Johnson stängs av.

Mittfältaren är anhållen misstänkt för våldtäkt men förnekar själv brott.

– Han tillbakavisar till fullo och har full tillförsikt till att sanningen ska komma fram, har spelarens advokat tidigare sagt till Sportbladet.

AIK meddelar att mittfältaren Dulee Johnson stängs av från laget.

”AIK Fotboll stänger tills vidare av mittfältaren Dulee Johnson. Vi återkommer när det finns något ytterligare att meddela i ärendet”, skriver klubben kort i pressmeddelandet.

Klubbens sportchef Jens Andersson gav i dagarna sin syn på misstankarna mot stjärnan.

Johnson förnekar brott
– Vi ser väldigt allvarligt på alla brott, oavsett dignitet. Men vi måste ta ställning i situation för situation. Vi dömer ingen på förhand, inte när man bara sitter i förhör, sade Andersson då.

Hur ska ni hjälpa honom?

– Det återstår att se. Till att börja med dömer jag ingen på förhand, och vad gäller resurser att hjälpa, är det alldeles för tidigt att diskutera.

Dulee Johnson hälsade i dagarna via sin advokat att han förnekar alla anklagelser om våldtäkt.

– Han ska få lämna sin version. Han tillbakavisar till fullo och har full tillförsikt till att sanningen ska komma fram, säger advokaten.

Sportbladet söker representanter för AIK Fotboll och Dulee Johnson.

--------
Holland - Sverige 4-1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar