fredag 7 januari 2011

Nye AIK-tränaren vill ha Mutumba

Nye AIK-tränaren Andreas Alm öppnar i dag för första gången för Martin Mutumba. Alm är beredd att satsa på den gamle guldhjälten – om bara AIK har råd.

- Jag är positiv till Martin. Han är aktuell. Det är en spelare med bra egenskaper och en passion som är intressant för oss, säger AIK:s tränare Andreas Alm till FotbollDirekt.se.

- Vi har ju ett transferfönster nu i januari så vi får se vad som händer.

Martin Mutumbas problem i ungerska Videoton är vid det här laget välkända.
Den förre AIK-stjärnan har lidit i reservlaget och inte fått många minuters speltid i A-laget.
För några veckor sedan stod det klart att ungrarna är beredda att släppa honom och nu står det lika klart att AIK på allvar försöker hitta en lösning med den så enormt populäre fanfavoriten.

Tidigare har sportchefen Jens Andersson öppnat för en comeback – men det var
innan Andreas Alm tagit över.

När nu den nye AIK-tränaren för första gången kommenterar Mutumbas namn så står det snabbt klart att han har lika starka planer på den 25-årige mittfältaren som sportchefen.
- Han gjorde bra i från sig i AIK förra gången och har visat att han vill komma tillbaka. Han har gjort stor nytta och kan göra det igen, säger Andreas Alm.


- Jag är alltså i grunden positiv till Martin men det gäller att vi gör saker i rätt ordning, vilket betyder att en spelare måste ut innan någon kan komma in. I dagsläget är våra nuvarande spelare min första prioritet, så får vi se.

Hur ser kontakterna i dagsläget ut med honom?
- Jag har haft och har kontakt med honom, även om vi ännu inte pratat om någon övergång, fortsätter Alm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar