6-4 (2-2, 2-0, 2-2)

Publik:
805

Vad hände?
AIK hade kontroll på matchhändelserna när man besegrade ett något blekt FC Helsingborg med 6-4.

Hur var matchen?
En jämn inledande period där bägge lagen var aningen avvaktande. AIK släppte in två mål i slottet när man inte var på tårna. Efter Kim Nilssons två mål var ställningen 2-2 inför mittperioden, en period som AIK ägde fullständigt. Matchens prestation var utan tvekan AIK:s 4-2-mål där Kim Nilsson jobbade hem och snodde bollen från en motståndare, tog sig förbi en försvarare och serverade kedjekompisen Emanuel Antener öppet mål. I tredje perioden slappnade AIK av och FCH tog chansen att måla, men närmare än 6-4 kom bortalaget inte.

Vad tyckte AIK-tränaren Ulf Hallstensson om matchen?
"Första periodens matchbild var förväntad där ett destruktivt Helsingborg mötte ett statiskt AIK. Vi växte ju längre matchen led och blev effektiva. När vi väl började kriga tog vi över och styrde skeendet. Vi har visserligen kört en hård träning ett tag, men det syntes att det har tagit då vi, när vi bestämde oss, kunde hjälpas åt att kriga ner motståndarna."

Vad hände med Alexander Egebrant och Peter Fischerström som inte spelade hela matchen?
Alex klev av efter första perioden då han har problem med en fotskada som han ådrog sig på det senaste landslagslägret. Fischer hade ont i ryggen och spelade endast halva matchen.

Hur gick det för comebackande Fredrik Djurling?
Fredrik spelade inte med någon slags "Hannibal Lector-mask" utan med gott självförtroende och gjorde en bra insats efter tre veckors frånvaro. Hans näsben gick av i matchen mot Caperiotäby.

Kom AIK:s färskaste nyförvärv Daniel Thorsson med i matchprotokollet?
Jadå! Daniel gjorde sitt första mål i AIK-dressen när han blev frispelad av Karl-Johan Nilsson och med ett distinkt skott satte 5-2.
"Det är alltid kul med spelare som vågar ta för sig, speciellt in sin första SSL-match någonsin." AIK:s huvudcoach Ulf Hallstensson berömmer sin nya adept.

Citatet:
"Jag fick kalla kårar av Thorssons spel i den tredje perioden – positiva sådana alltså."
AIK:s mest rutinerade spelare, Peter Fischerström, om unge Daniel Thorssons debutmatch.