fredag 11 februari 2011

Alexander Egebrant frikänd i Tingsrätten


AIK:s landslagsback Alexander Egebrant har stått åtalad för misshandel efter en incident efter slutsignalen i förra säsongens överhettade kvartsfinalserie mellan IBF Falun och AIK i Falu Kuriren Arena.

Alexander Egebrant frikänns idag av Falu Tingsrätt.

Rätten konstaterar att Egebrant handlat i nödvärn i en hotfull situation. Åtalet ogillas, liksom skadeståndsanspråket riktat mot Egebrant. Istället beslutar Tingsrätten att utbetala skadestånd till Alexander.

- Det här har varit en sorglig historia från början. Jag är glad över att rättvisan segrat, kommenterar Alexander Egebrant efter den friande domen.

Egebrant stängdes av i två matcher av Svenska Innebandyförbundet under pågående slutspel förra säsongen. Anmälaren, tävlingschef på Svenska Innebandyförbundet, var samma person som fungerade som kronvittne i nu avslutad Tingsrättsförhandling.

- Vi ska studera domen för att se om Alex fällts på tvivelaktiga grunder inom idrottens regelverk, säger Erik Bjerlestam, Sportchef i AIK. I så fall är det möjligt att vi kommer ta upp frågan med Riksidrottsnämnden igen. Det är en trovärdighetsfråga för idrotten att det egna disciplinära regelverket är rättssäkert.

Kretsen runt Alexander Egebrant är lättad, när nu den friande domen meddelats.

- Denna händelse har självklart påverkat Alexander och hans familj så även AIK Innebandy och närmaste bekantskapskretsen, säger Catharina Wikner advokat och försvarare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar