torsdag 24 februari 2011

Avspark: Inför AIK-FC Flora

FC Flora från Estland har varit en återkommande motståndare för AIK under de senaste försäsongerna och på lördag (26/2) är det dags för ännu ett möte. AIK kommer till matchen med tre segrar och en oavgjord i de hittills spelade träningsmatcherna. Avspark kl 13:30.

FC Flora blev ligamästare för åttonde gången under hösten 2010 då de vann Meistriliiga på 91 poäng (36 omgångar), man var fem poäng före de regerande mästarna FC Levadia. Laget får därmed kvala till Champions League i sommar.

Lördagens match blir tredje gången som AIK och FC Flora möts på Skytteholms IP. 2007 blev det 0-0 och kvar i AIK från den matchtruppen för fyra år sedan är endast Robert Åhman Persson (utbytt i den 64:e minuten) och Daniel Tjernström som då satt på bänken.

Förra året vann AIK med 2-1 (1-0) efter mål av Daniel Tjernström och Miran Burgič innan Valeri Minkenen fastställde slutresultatet i den 73:e minuten.

AIK är obesegrade efter fyra träningsmatcher 2011 och har noterat tre raka segrar efter 1-1 (1-0) i premiären mot Västerås SK. Nästa träningsmatch spelas lördagen den 5 mars, kl 13:00 då allsvenska Örebro SK FK gästar Skytteholms IP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar