torsdag 10 februari 2011

Inför AIK - Helsingborgs FC

Match: AIK-Helsingborg

Var: Solnahallen

När: Söndag 13 februari 2011, kl. 17.00

Vad händer?AIK spelar mot skånes stolthet Helsingborg i den 20:e omgången av Superligan. AIK har fyra raka vinster och vann innan landslagsuppehållet med klara 11-4 i bortamatchen mot Mora. Helsingborg slåss för att ta sig till slutspel och i den jämna tabellen och varje poäng är viktig för Helsingborg. AIK å sin sida kämpar för att behålla andraplatsen och få hemmaplansfördel under slutspelet.

Läget i AIK?
Mats Carlsson är fortfarande fingerskadad men annars ser det bättre ut i AIK-truppen. Henrik Lorendahl är på väg tillbaka och kan kanske göra comeback på söndag precis som Fredrik Djurling som inte längre besväras av sin ansiktskada.

Vilka är nyckelspelare i Helsingborg?
Den forne AIK-tränaren Mikael Karlberg förfogar över ett namnkunnigt gäng med supertalangen Linus Nordgren i spetsen. Men även notoriske målskytten Marcus Gullstrand, teknikern Daniel Johnsson och de två finska essen Juha Kvivilehto och Santtu Manner är viktiga för skånelaget.

Matchens nycklar?
* Powerplay. Båda lagens spel i numerärt överläge håller högsta klass.
* Målvaktsspelet. Helsingborgs Mattias Andersson är i sina bästa stunder landslagsmässig och AIK:s VM-målvakt Patrik Jansson är just nu Sverigeetta.
* Anfallsspelet. AIK har precis som Helsingborg ett stabilt försvarsspel. Det gäller att kunna luckra upp försvaret för att skapa målchanser.

Vad säger AIK-ledningen inför matchen?
- Det var bra för oss att kunna fokusera på träningen ordentligt under landslagsuppehållet och lämna matchsnacket ett tag eftersom vi har kört ganska tufft under en period. Men nu är vi sugna på tävling igen och det brukar alltid krävas extra engagemang för att besegra Helsingborg. Matcherna har genom historien avgjorts genom små detaljer i kombination med hårt fysiskt spel. Och vi är redo, säger Mikael Gunnarzon.

Hur följer jag matchen?
Som bäst på plats i Solnahallen men annars via Marie Nygrens direktrapportering på Everysport (länk via AIK Innebandys hemsida).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar