torsdag 17 mars 2011

Ännu ett fiasko - Liverpool utslaget

Kräftgången fortsätter för Liverpool och under torsdagen åkte engelsmännen ur Europa League - efter 0-0 mot Braga. Liverpool lyckades inte göra ett enda mål på portugiserna under 180 minuter och därmed är alla engelska lag utslagna ur turneringen.
Liverpools lyckades inte ens nå en kvartsfinal i Europa League och klubbens titeldrömmar är nu helt borta. Skrällaget Braga blev för svårt och hemma på Anfield lyckades inte engelsmännen göra det viktiga målet som krävdes för avancemang.

Efter Bragas 1-0 vinst i Portugal förra veckan var Liverpool piskade att göra mål. Tränaren Kenny Daglish satte tilliten till storvärvningen Andy Carroll men den engelske talangen uppfyllde inte förväntningarna. Carroll förstörde de flesta anfallen med att springa offside och som närmast mål kom han i den 85:e minuten. På en hörna däckade han Dirk Kuyt med sin stenhårda nick.

Sekunder senare var mittbacken Martin Skrtel ännu närmre ett ledningsmål för Liverpool. Slovaken kom helt fri med Bragas målvakt Artur och försökte karatesparka in det viktiga målet. Men Bragamålvakten var i vägen som så många gånger tidigare och kunde enkelt rädda det fantasifulla skottet.

I och med den mållösa matchen lyckades Liverpool bara göra ett mål på fyra slutspelsmatcher i Europa League och det är långt ifrån godkänt av ett europeiskt topplag.

Liverpool får nu sikta in sig på att kämpa om den viktiga femteplatsen i Premier League som innebär Europa-spel kommande säsong.

Braga stod annars för en väl genomförd, defensiv insats och portugiserna skräller vidare i Europa League. Nu väntar kvartsfinal.