onsdag 16 mars 2011

Globen AIK:s arena i Semifinalerna

AIK byter Hovet mot Globen inför semifinalserien i SM-slutspelet. "Jag tror att vi kommer att sälja slut på en timme", säger AIK:s ordförande Peter Mellkvist till eurosport.se.
Tack vare kvartsfinalsegern mot HV 71 är publikintresset kring AIK Hockey större än på över 25 år och inför semifinalerna räcker Johanneshovs Isstadion med all sannolikhet inte till längre. Kort efter att klubben slagit in spiken i kistan mot HV 71 i går togs beslutet att spela semifinalmatcherna i Globen.

- Vi kommer att spela i Globen från och med nu. Det finns ingen märkbar sportslig nytta att spela på Hovet när man kan få 6000 åskådare fler. Jag tror att det blir slutsålt på en timme. Det är ett otroligt tryck, säger AIK:s ordförande Peter Mellkvist till eurosport.se.

AIK:s ekonomiska tillskott blir naturligtvis enormt men det är inte det som är det allra viktigaste, enligt Mellkvist.

- Det är väldigt enkel matematik. Det är bara att ta det vi tjänar på varje match och multiplicera vidare. Det som är svårt att mäta är tron på AIK Hockey från fans, sponsorer, media och andra intresenter. Nu visar vi dem att vi verkligen vill och kan, säger Mellkvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar