onsdag 16 mars 2011

Inför AIK - IBF Falun

Match: AIK-IBF Falun

Var: Solnahallen

När: Onsdag 16 Mars 2011, kl. 19.00

Vad händer?
AIK möter Falun i den första kvartsfinalen i bäst av fem i Svenska Superligans slutspel. AIK valde att möta Falun efter att serieettan Warberg första valt Linköping. AIK har hemmaplansfördel i Solnahallen.

Hur är formen för AIK?
Efter segern mot Pixbo i slutomgången ser formen stabil ut igen för AIK. Försvarsspelet satt som det ska i slutspelstider och spelarna verkar hungriga på framgång.

Hur har det gått för Falun under säsongen?
Upp och ner. Fram och tillbaka. Falun nådde slutspel som sjätte lag och kommer till kvartsfinalen med fyra raka segrar. Nye tränaren Andreas Lundmark har kastats mellan hopp och förtvivlan under säsongen efter alla blandade resultat men verkar har hittat en bra ”formula” mot slutet av säsongen.

Hur brukar matcherna mellan AIK och Falun vara?
AIK har mött Falun i flera historiska drabbningar med mycket känslor. Senast ifjol slog AIK ut Falun i kvarten med 3-2 i matcher i den mycket händelserika matchserie. Känslorna har bedarrats en aning den senare tiden men prestigen mellan de båda lagen är fortfarande högoktanig.

Matchens nycklar?
* Försvarsspelet. Om AIK spelar sitt normala försvarsspel brukar Falun ha svårt att hitta lägen runt Patrik Jansson i AIK-buren.
* Närkampsspelet. Smartast vinner. Det brukar bli en del kamp när AIK och Falun möts men det gäller att behålla kylan och inte hamna i utvisningsbåset.
* Solnahallen. AIK är starkt hemma och när det handlar om slutspel så är laget alltid extra taggat hemma på parketten.

Vad säger AIK-ledningen inför matchen?
- Vi är redo. På många sätt har det varit en lång resa hit men nu känner vi att vi är i balans med att ta oss an ett tufft motstånd i en tuff matchserie. Framför allt känner vi en stor glädje över att få spela viktiga matcher, säger Mikael Gunnarzon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar