tisdag 15 mars 2011

Untided till kvartsfinal

Två mål signerade Javier “Chicharito” Hernandéz skickade Manchester United vidare till kvartsfinal i Champions League. Den mexikanske anfallaren hittade rätt i vardera halvlek och sänkte därmed på egen hand franska Marseille - som föll med 1-2.

Uniteds manager Sir Alex Ferguson valde att inte starta med skyttekungen Dimitar Berbatov i tisdagskvällens åttondelsfinal mot franska Marseille. Ett snilledrag från skotten skulle det visa sig då Berbatovs ersättare Javier “Chicharito” Hernández hade en mycket lyckad afton.

Den unge anfallaren gav hemmalaget ledningen redan i den femte minuten, när han efter ett lysande förarbete från Wayne Rooney kunde stöta in bollen från nära håll, och satte sedan matchavgörande 2-0 dryga kvarten från full tid.

Efter 0-0 på Stade Velodrome i det första mötet var ett mål allt som behövdes för att den franska ligafyran skulle ta sig vidare och gästerna var långt ifrån ofarliga. Bästa chansen hade landslagsanfallaren André-Pierre Gignac, som fri med målvakten Edwin van der Sar i den första halvleken avslutade högt över.

United, utan ordinarie mittbackarna Nemanja Vidic och Rio Ferdinand, svarade för en stabil insats och glimtade bara stundtals till mot ett hårt arbetande Marseille. Firma Rooney, Nani och Hernández var utan tvekan hemmalagets främsta spelare och gjort livet surt för Souleymane Diawara och den före detta Unitedspelaren Gabriel Heinze i gästernas mittlås.

Skador på ytterbackarna John O’Shea och hans ersättare Rafael tvingade Sir Alex till tidiga byten men när “Chicharito” på pass från veteranen Ryan Giggs enkelt satte Uniteds andra mål i den 75:e minuten trodde nog de flesta på Old Trafford att matchen var över.

Ett sent reduceringsmål av Marseille, efter att Wes Brown nickat in bollen i egen bur, skapade dock spänning in i det sista men United höll ut och avancerade därmed till kvartsfinal efter sammanlagt 2-1 (0-0).

I tisdagens andra åttondelsfinal tog sig Inter vidare efter sammanlagt 3-3 mot Bayern München men med fler gjorda mål på bortaplan.

På fredag lottas kvartsfinalerna - där även Barcelona, Schalke, Tottenham och Sjakhtar Donetsk återfinns.