tisdag 15 mars 2011

Inter Vände Och Gick Vidare

Det utmålades som ett omöjligt uppdrag. Men mot alla odds tog sig Inter vidare i Champions League tack vare 3-2 (3-3 sammanlagt) borta mot Bayern München, sedan Goran Pandev bombat in det avgörande målet i matchens 88:e minut.
Bayern vann det första i Milano med 1-0 och hade med andra ord ett gyllene utgångsläge inför returen på Allianz Arena i München. Men det som så länge såg ut som ett enkelt avancemang slutade istället med tårar och en knäpptyst, chockad arena.

I 88:e minuten av tisdagens möte kom det mål som spelade Bayern ur Champions League och tog Inter vidare till kvartsfinal. Samuel Eto’o lyckades uppehålla två motståndare i offensivt straffområde innan han serverade Goran Pandev med en fin passning som makedoniern skickade rakt upp i krysset.

Målet innebar 3-2 till Inter, och laget var därmed vidare tack vare regeln för fler gjorda bortamål. Faktum är att avancemanget är så sällsynt att det är första gången på 15 år som ett lag lyckat vända underläge från hemmamatchen i Champions League. 1996 var det Ajax - 2011 är det Inter.

Pandevs drömmål var en makalös avslutning på en match som egentligen hade allt. Inter öppnade tidigt genom att göra 1-0 tack vare en möjligtvis offsidestående Eto’o. Bayern replikerade dock snabbt och gjorde både 1-1 genom Mario Gomez och 2-1 genom Thomas Müller före halvlekens slut.

I det läget såg det mörkt ut för Inter, men saker och ting skulle komma att vända. I den 63:e minuten kvitterade Wesley Sneijder till 2-2 - med ett elegant, pressat skott - och bortalaget vädrade morgonluft. Och till slut kom målet som också tog det regerande mästarlaget vidare.

För Bayern München var resultatet på alla sätt och vis chockartat. Hemmalaget brände bland annat ett friläge samt hade en boll i stolpen vid ledning med 2-1, och redan då kunde det alltså ha varit avgjort.

Men Inter ville annat och har nu fortfarande chansen att försvara sin titel från ifjol.