lördag 2 april 2011

Arsenal Fick Bara En Poäng Mot Blackburn

Svenskens Blackburn kan ha grusat Arsenals gulddrömmar Manchester United stod för en supervändning som gav tre poäng. Senare på kvällen tappade Arsenal två viktiga poäng i titeljakten. Det ska Sir Alex Ferguson tacka Martin Olsson för. Svensken räddade Blackburn när Marouane Chamakh hade jätteläge. Matchen slutade 0-0. Arsenal skapade en mängd målchanser på hemmaplan mot Blackburn, men The Gunners lyckades inte få hål på en storspelande Paul Robinson. Och när han inte stod i vägen agerade en svensk vänsterback hjälte. Arsenal bjöd på ett fantastiskt anfall i den 79:e minuten. Robin van Persie lurade hela tre Blackburn-spelare med en snygg klack som gjorde att Jack Wilshere kunde avancera in i straffområdet. Den unge mittfältaren lirade in till inhopparen Marouane Chamakh som fick ett kanonläge mitt i boxen. Martin Olsson hade dock koll på läget och offrade sig enormt i straffområdet. Svensken kastade sig på hockeymanér framför Chamakh och täckte skottet. Manchester United vann med 4-2 mot West Ham tidigare under lördagen efter en supervändning. Därmed Arsenal tvungna att vinna för att haka på i ligastriden. I den 75:e minuten fick The Gunners en hjälpande hand. Steven Nzonzi stod för en ful tackling på Laurent Koscielny och Blackburn fick avsluta matchen med tio man. Trots det lyckades alltså inte Arsenal avgöra tillställningen. Hemmalagets fans var missnöjda och buade ut managern Arsene Wenger och hans spelare. Arsenal är nu sju poäng efter Manchester United. Londonlaget har dock spelat en match mindre.