söndag 3 april 2011

Koffe, MC och Fischer slutar

Kristoffer "Koffe" Kranberg, Mats "MC" Carlsson och Peter "Fischer" Fischerström har alla spelat sin sista match för AIK.

I samtal med AIK under veckan efter den sista matchen för säsongen, den femte kvartsfinalen mot IBF Falun, har samtliga tre lämnat samma besked. Hemsidan sänder tacksamma hälsningar för dessa profilers stora bidrag till AIK under många år. Vi bad personen som värvade de tre till AIK, Lasse Granqvist, att minnas deras insatser för "Gnaget":

Kristoffer Kranberg, 30 år
11 säsonger (2000-2011)
345 matcher
55 mål
165 assist
220 poäng
2 SM guld
3 Europacupguld

"Koffe är en av de största spelarna i AIK Innebandys historia. I England finns uttrycket "through and through" när någon är passionerat knuten till en klubb. I Kristoffer har AIK alltid fått max i inställning, envishet och moral. Få vet mer om vad som krävs för att nå framgång. Lika få är beredda att betala priset. Kristoffer har spelat med bruten hand, lämnat sjukhuset för det tagit för lång tid att sy en ansiktsskada för att kasta sig in i spel igen och han har vunnit för AIK. Koffe är AIK through and through."

Mats Carlsson, 31 år
11 säsongen (2000-2011)
291 matcher
149 mål
121 assist
270 poäng
2 SM guld
3 EC guld

"MC har alltid bidragit med lugn och taktisk kyla. Lätt i steget och snabb i tanken. Under många täta och ovissa slutspelsmatcher har Mats spelat avgörande roller. Förmågan att vara på rätt plats i det ögonblick när allt ska avgöras har symboliserat Mats. En korsbandsskada gjorde hans två sista säsonger mer tillbakadragna. I AIK:s dress kommer han alltid kommas ihåg för sina kyliga och beräknande straffar, när hans fingerfärdighet och kvicktänkthet firade triumfer."

Peter Fischerström, 36 år
7 säsonger (2004-2011)
231 matcher
74 mål
142 assist
216 poäng
2 SM guld (för AIK)
3 EC guld (för AIK)

"En gentleman i varje ögonblick. En god sportsman med distans till omvärlden och med glimt i ögat och ett skratt nära till hands. Fischer har alltid gått i främsta ledet när det gäller inställning och moral. Han är alltid till hundra procent närvarande på varje träning. Alla unnar Fischer framgång för sitt vinnande sätt, sitt goda omdöme och sin personlighet. Han fick nå 100 landskamper och han fick vinna SM guld två gånger om, också för AIK. En stor idrottsman!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar