onsdag 13 april 2011

Söderling i en kamp mot klockan

Robin Söderling mår bättre men hälproblemen består. Nu går världsfemman en kamp mot klockan inför nästa veckas turnering i Barcelona. "Vi hoppas på onsdagsstart", säger agenten Nina Wennerström till eurosport.se.
I över en månad har Robin Söderling brottats med en inflammerad häl. Det har lett till tidiga uttåg i Indian Wells och Miami och sedan hardcourt-säsongen tog slut har Tibrosonen vilat.

Den här veckan har han åkt ner till Barcelona för att förbereda sig inför nästa veckas turnering och smyga igång med årets första grusträning, men fortfarande är skadeproblemen i allra högsta grad närvarande.

- Han har börjat köra igång långsamt men säkert. Han har ju en vecka på sig. Det känns bättre och bättre varje dag men han måste ta det lite lugnt i början.

- Intentionen och förhoppningen är att spela turneringen, säger agenten Nina Wennerström till eurosport.se.

Nu hoppas världsfemman på att få starta turneringen så sent som möjligt för att maximera sina möjligheter att komma till start och göra bra ifrån sig.

- Han skulle kunna få en onsdagsstart som senast. Det är det vi hoppas på. Då hinner han förbereda sig ordentligt.

Turneringen i Barcelona kryllar dock av stjärnor och det är inte säkert att tävlingsledningen väljer att tillgodose svenskens önskemål. Sedan tidigare är det klart att Rafael Nadal, Andy Murray, David Ferrer och Tomas Berdych också kommer att spela turneringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar