tisdag 12 april 2011

Roger Melin årets coach

Ishockeyjournalisternas Kamratförening har tillsammans med sportresebyrån Björk & Boström utsett Årets Coach sedan 1991-92. I år går priset till Roger Melin, som tog utdömda AIK hela vägen till semifinal efter att nykomlingen krossat regerande mästarna HV71 i fyra raka kvartsfinalmatcher.

Rutinerade Melin har även han varit uträknad av många men AIK-tränaren visade vad erfarenhet och gott ledarskap kan betyda för ett lag som anses vara för ungt, för orutinerat och för ”allsvenskt” för att hålla sig kvar i högsta serien.

AIK blev dessutom bästa nykomlingar genom tiderna, ett enastående resultat tack vare hårt jobb av såväl lag som tränarparet Roger Melin och Gunnar Persson tillsammans med övriga i organisationen.

Juryns motivering lyder:
”Lugnet själv, alltid koll på vad som händer och uträttade återigen underverk med ett lag ingen trodde på. En av historiens största sensationer i Elitserien.”

– Fantastiskt roligt att få den uppskattningen efter det här året som alla runt laget har haft med AIK. Det blev ett bra år och det är roligt att få jobba varje dag med unga spelare som vill växa och ta sig framåt, säger AIK-tränaren Roger Melin i en kommentar.

Det är Ishockeyjournalisternas Kamratförening som tillsammans med idrottsresebyrån Björk & Boström delar ut priset Årets Coach sedan säsongen 1991/1992. Förutom, diplom och statyett följer också ett stipendium på 10 000 kronor med utmärkelsen Årets Coach.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar