onsdag 11 maj 2011

Norman och Talme lämnar

AIK meddelar att ytterligare två spelare lämnar truppen. Henrik Talme har sagt upp sitt avtal, medan Ricard Norman kommer att lånas ut.

Ricard Norman svarade för en stark och smått unik prestation, när han i oktober gjorde comeback efter två på varandra följande korsbandsoperationer i samma knä. Konvalescensen var två år och stunderna när Ricard tänkte lägga av många. Men han kom tillbaka, för att nu meddela att hans mentala kraft inte räcker för att fortsätta satsa på elitnivå.

- Jag kanske kommer tillbaka, men just nu mår jag bäst av att få lägga min innebandytid på en annan nivå, meddelar Norman.

AIK lånar ut Ricard till hans moderklubb Huddinge IBS.

- Ricard finner inte den rätta motivationen. Vi lånar ut honom med ömsesidiga handslag på att han kommer tillbaka om omständigheterna medger det, säger Erik Bjerlestam, Sportchef i AIK. Vi har starka minnen tillsammans, AIK och Norman. Han är en person som alla lag mår bra av att ha i sin organisation. Vi gratulerar Huddinge och Heimo Lyly till ett mycket starkt kort.

I Henriks fall handlar det om svårigheten att kombinera arbete med familjesituationen och innebandysatsningen. Henrik och hans fru Laura väntar parets första barn i juni och osäkerheten kring satsningen på innebandyn tog till sist överhanden.

- Henrik har mycket av de kvalitéer vi söker. Kanske kommer läget att se annorlunda ut under hösten, avslutar Erik Bjerlestam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar