Startelvan:

AIK ställer upp med följande startelva i hemmamatchen mot Örebro SK på Råsunda Fotbollstadion, avspark kl 19:00: 2 Niklas Backman, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 6 Alexander Milosevic, 8 Daniel Tjernström (K), 9 Martin Kayongo-Mutumba, 14 Kenny Pavey, 16 Martin Lorentzson, 20 Mohamed Bangura, 27 Ivan Turina, 28 Viktor Lundberg.

Avbytare: 3 Per Karlsson (b), 7 Helgi Daníelsson (mf), 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 15 Kevin Walker (mf), 21 Admir Ćatović (fw), 22 Kwame Amponsah Karikari (fw).

Så var Matchen:
Mötet mellan AIK och Örebro SK var på väg att sluta mållöst, men i den 92:a minuten frälste Kenny Pavey 10 319 åskådare på ett kylslaget Råsunda efter ett magnifikt förarbete av Martin Lorentzson.

Matchen inledde ganska lovande från bägge lag, i synnerhet AIK. Bolltempot var inledningsvis högt, som så ofta, och man förmådde också skapa några bra målchanser. Den första skapade AIK efter knappa åtta minuter när Martin Kayongo-Mutumba på spelhumör tog sig förbi ett par motståndare med några läckra finter och spelade in mot Mohamed Bangura i straffområdet som gick på avslut, men John Alvbåge i Örebro-målet lyckades precis nå avslutet och tippa bollen utanför.

Tre minuter senare replikerade ÖSK när Alejandro Bedoya vann bollen högt i planen, spelade i djupled mot Valdet Rama som gick på avslut, men Ivan Turina kom långt ut och täckte ut avslutet till en hörna. Allt eftersom halvleken därefter gick kopplade AIK ett visst grepp om matchbilden, vann ofta tillbaka bollinnehavet snabbt när man tappat det, och Örebros anfall blev korta. Men i takt med att Örebro sjönk tillbaka krympte också ytorna för AIK att anfalla på, och man hade länge svårt att hitta fram till de bra avslutslägena. Ett undantag var när Viktor Lundberg tog en djupledslöpning på en perfekt boll i den 36:e minuten, men Alvbåge gjorde en bra räddning och även andraläget blev resultatlöst för Lundberg.

I slutet av halvleken försökte Örebro rycka upp sig, men förmådde inte skapa mycket mer än ett förvisso farligt skott när Kushtrim Lushtaku bröt in från vänsterkanten efter knappt 40 minuters spel, skottet gick dock strax utanför den bortre stolpen. Den första halvleken blev alltså mållös, vilket får sägas var ganska logiskt även om AIK haft ett litet övertag. Men trots mot slutet lågt tempo, syntes det stundom att det var två lag med hög kapacitet inom sig. Dessvärre för alla fotbollsälskare tog den andra halvleken inledningsvis vid där den första slutade, tempot var fortsatt ganska lågt och det som i matchens inledning varit ett ställningskrig i högt tempo var nu detsamma i ett betydligt mer måttligt tempo.

En av de farligare chanserna i den andra halvleken skapade Mohamed Bangura i den 65:e minuten när han vände bort en försvarare och sköt iväg ett bra skott med vänsterfoten, skottet gick dock strax utanför den närmaste stolpen. Den andra halvleken var i allt övrigt också AIK:s, man stod för i princip allt anfallsspel som matchen bjöd på i den andra halvleken även om man långa stunder hade svårt att hitta fram till de heta avslutslägena mot ett lågt, samlat Örebroförsvar. Örebro lyckades i den andra halvleken i stort sett inte skapa någonting framåt, till stor del beroende på en oerhört skicklig hög press av AIK-försvaret. Detta avspeglade sig också i statistiken; Örebros första avslut, av två, i den andra halvleken kom först i den 86:e minuten. Och det avslutet var endast halvfarligt, för all del fick inhopparen Paulinho på en riktigt bra träff på frisparken, men den var från allt för långt avstånd för att på allvar oroa stabila Ivan Turina i AIK-målet.

Det allra mesta talade vid det här laget för ett mållöst resultat, men när matchklockan precis passerat 91 minuter tog Martin Lorentzson emot en höjdboll med pannan i farten mitt på offensiv planhalva, släppte en studsande boll i djupled mot en omarkerad löpande Kenny Pavey som på ett tillslag vackert tryckte in 1-0 bakom en chanslös John Alvbåge, ett tämligen rättvist ledningsmål, och vilt jubel bröt ut bland AIK-spelare och publiken på Råsunda.

Örebro fick en bra kvitteringschans, Michael Almebäck slog en djupledsboll på en löpande Patrik Haginge som gick på ett lågt avslut på ett tillslag, men Ivan Turina kom rätt mot bollen och avvärjde chansen genom att sätta sig på bollen. AIK vann återigen på hemmaplan där man så här långt varit helt orubbliga med tre segrar på tre matcher och 6-0 i målskillnad.

Huvudtränaren Andreas Alm sade på presskonferensen efter matchen att han var mycket nöjd med försvarsspelet och i synnerhet mittbackarna Alexander Milosevic och Niklas Backman, samt så uttryckte han att det var värdefullt att som lag och klubb komma tillbaka efter de olyckliga omständigheterna från förra veckans bortamatch mot Syrianska och direkt vinna på hemmaplan. Tre rättvisa och mycket värdefulla poäng till AIK. Obesegrade AIK.