onsdag 22 juni 2011

Bangura-Show!

Teteh och Mohamed gjorde tre mål på åtta minuter

Det tog 28 minuter.

Sedan gjorde AIK tre mål på åtta minuter och matchen mot IFK Norrköping var avgjord.

– Den bästa första halvlek vi har gjort, säger Mohamed Bangura till Canal Plus.

Det var en riktig Bangura-show när AIK vann hemma på Råsunda.

Först nickade Teteh Bangura in 1-0 och 2-0. Sedan var det Mohamed tur.

Han tog sig förbi Norrköpingsbacken Anders Wikström och gav AIK ledningen med 3-0.

– En bra första halvlek. Vi var aggressiva och spelade väldigt bra, säger Mohamed.

Dubbla nickmål

Tetehs båda mål var nästintill identiska.

Det första kom i den 29:e minuten när Kenny Pavey slog en högerhörna som Teteh nickade in.

Sex minuter senare var det dags för ett nytt nickmål (Tetehs sjunde allsvenska mål den här säsongen). Även då stod Pavey för inlägget från höger.

– Det var bra inlägg av mig och bra avslut av Teteh, säger Pavey.

3-0-målet kom i 37:e minuten när Mohamed sprang sig fri och rullade in bollen. Den gången var det Teteh som passade fram.

"Tre jobbiga mål"

IFK Norrköping hade ett par stolpskott i andra halvlek men närmare än så kom aldrig östgötalaget.

Lagkaptenen Mathias Florén var besviken.

– Vi släppte in tre jobbiga mål ganska tätt. Det var tunga mål att släppa in. Efter deras 1-0 vek vi ner oss, suckar han.

Noterbart är att Mohamed Bangura åkte på en varning i början av andra halvlek och är avstängd nästa match.