söndag 13 juni 2010

Argentina Besegrade Nigeria

Argentina besegrade Nigeria och det gjorde man helt rättvist. Nigerias målvakt svarade för en kanon insats och höll sitt lag kvar i matchen. Heinze blev stormatchvinnare med sitt nickmål i inledningen av matchen.

Argentina satte full fart framåt redan från första början. I den 4:e minuten var man mycket nära att ta ledningen. Inte helt oväntad var det Leo Messi som låg bakom det anfallet. Messi bröt igenom på vänstersidan, och spelade in bollen till Higuain, som från nära håll sköt utanför.

Strax därefter fick Messi en ny chans. Messi fick bollen strax utanför straffområdet, och sköt en välplacerad skott. Nigerias målvakt gjorde en bra räddning och tippade bollen till hörna. På den efterföljande hörnan nickade Heinze ledningmålet. Nigeria tappade markeringen på Heinze som kom perfekt till bollen.

Direkt efter målet avtog det stora trycket från Argentina. Nigeria började få till lite längre anfall, och fick lite mer tid med bollen. Nigeria hade dock en del problem i försvarsspelet under den första halvleken. Varje gång Argentina gick till anfall blev det farligt. I den 18:e minuten var Messi nära att öka på till 2-0. Messi bröt in från höger och sköt från distans. Enyeama i målet fick sträcka ut och gjorde en bra räddning. Tre minuter senare blev Higuain ett friläge, efter mycket fint framspelning av Tevez, Återigen gjorde Enyeama en bra räddning, och räddade sitt Nigeria.

Nigerias bästa chans i den första halvleken kom i den 28:e minuten. Obasi kom helt fri, efter en miss av Gutiérrez i försvaret. En usel förstatouch från Obasi gjorde dock att chansen rann ut i sanden.

Enyeama i Nigerias mål svarade för en mycket bra insats i den första halvleken, och hade det inte varit för honom hade den här matchen varit avgjort redan efter den första halvleken. I den 37:e minunten hade Messi en ny kanon skott, men återigen visade Enyeama prov på bra målvaktsspel.

Argentina inledde den andra halvleken ganska avvaktande. Nigeria hade en del boll, men laget hade svårt att skapa heta målchanser.I mitten av den andra halvleken gjorde Lars Lagerbäck två offensiva byten i ett läge där Nigeria var på väg in i matchen. Då vaknade Argentina på nytt och inom en tio minuters period skapade man två tre riktigt heta målchanser. Messi hade ett bra avslut som Enyeama räddade. Strax därefter fick Higuain ett bra läge, men återigen räddade Enyeama. Nigeria var sedan mycket nära att kvittera i den 69.e minuten. Vänsterbacken Taiwo fick på ett kanonskott, som strök Romeros stolpe.

Med tio minuter kvar fick Messi ett jätte läge att punktera matchen, men Enyeama gjorde åter en kanon räddning. Strax där efter fick Nigeria ett bra läge att kvittera. Inhopparen Uche fick ett jätte läge, men sköt över.

Några fler chanser bjöds inte publiken på och Argentina vann matchen helt rättvist. Nigerias målvakt Enyeama höll sitt lag kvar i matchen, och Argentina borde ha gjort fler mål på dem lägena som man skapade. Enyeama svarade för sex sju kanon räddningar. Där med har Argentina fått den starten man velat ha i den här turneringen. Mer tankar om den här matchen kommer efter matchen mellan England och USA.